Gemiyi gezenler 1915 yılındaki Nusret Mayın Gemisi'nin kahramanlık hikayesine tanık olurken, Geminin Komutanı Deniz Yüzbaşı Burak Kandaş, gemiye gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Geminin 2011 yılında hizmete girdiğini belirten Yüzbaşı Kandaş, “Gemimiz, Çanakkale Deniz Savaşlarının kahramanı Nusret Mayın Gemisi'nin kahramanlık hikayesini halkımıza anlatmak ve bu zaferi bilimsel veriler ışığında gençlerimizle paylaşmak üzere 2011 yılında Gölcük Tersanesi'nde yapılarak hizmete girdi. Gemimiz o tarihten bu yana halkımızın ziyaretine açık olarak bulunmakta. Bu yıl Karadeniz Limanlarını ziyaret etmek amacıyla 11 Haziran’da bağlı bulunduğumuz Çanakkale’den yola çıkarak Karadeniz’deki limanları dolaşarak Trabzon’a ulaştık. Ziyarete açıldığımız yerlerde gerçekten halkın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Trabzon Limanı'nda ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Şu ana kadar gemiye gösterilen ilgili bizi mutlu etti” dedi.

Geminin modern bir geminin sahip olduğu cihazlara sahip olduğunu kaydeden Kandaş, “TGC Nusret, modern bir geminin sahip olduğu cihazlara sahip. Bire bir 1915 yılındaki Nusret Mayın Gemisi nasılsa gemimiz o şekilde yapıldı. Gelen ziyaretçilerde, sanki 1915 yılında bu gemiye giriyor izlemini uyandırdığını gözlemledik. Sanki o zaferi o atmosferi yerinde yaşamak fırsatını buluyorlar” diye konuştu.

Gemi bugün ve yarın saat 13.00-17.00 arasında halkın ziyaretine açık kalacak.

Editör: TE Bilişim