Trabzon’un Of ilçesinde bayan vaiz Ayşe Yılmaz hakkında söylediği sözlerle gündeme gelen Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu, yaptığı açıklama ile bayan vaiz Ayşe Yılmaz’dan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan özür diledi. 

Of Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve yanlış anlaşılmalara sebep olan bayan vaiz konusunda açıklama yaptı.

Alireisoğlu, yaptığı açıklamada, bayan görevli personele karşı herhangi bir hakaretinin söz konusu olmadığını ifade ederek “Medya mensupları yaptıkları haberlerde konuyu farklı yönlere çekmeye çalışmışlardır. Benim böyle söylemlerim asla olamaz” dedi.

“Bizler kadınlarımızın sosyal haklarında olsun, başörtüsü mücadelesinde olsun her zaman yanında olmuş bir zihniyetin temsilcileriyiz” diyen Alireisoğlu “Peygamber Efendimiz Veda Hutbesi’nde Kadınlarımızı bize emanet etmiştir. Onlar bizim başımızın tacıdır. Bizim kadınlarımıza karşı asla böyle küçük düşürücü eylem ve söylemlerimiz olamaz. Bu kabul edilebilir değildir. Olayı farklı yönlere çekmek isteyenler bu işi kullanmaya uğraşmaktadırlar. Yanlış bir anlaşılma neticesinde olayın bu noktalara gelmesi hepimizi üzmüştür. Ayşe hanımın nezdinde kadınlarımızın bizleri yanlış anlamasından ve belediyemizin bu şekilde anılmasından duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Haberlere konu edilen Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında ifade ettiğim belirtilen açıklamalar tamamen gerçek dışıdır. Belediye ve şahsım adına Diyanet Görevlisi Ayşe Yılmaz Hanım efendiden ve Diyanet İşleri Başkanlığımızdan özür diliyorum” diye konuştu.

“Bizlerin kadınlara karşı bahsedildiği şekilde bir tutumu söz konusu olamaz” diyen Alireisoğlu “Belediyemizde bayan personellerimiz çalışmaktadır, sekreterimiz bayandır. Kadına şiddetin sembolü olan Özgecan Arlsan’ın ismi Belediyemiz tarafından bir parka verilerek adı yaşatılmaktadır. Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden Nusrettin Can ve Zeynep Başak kardeşlerimizin ismi de Nisan Ayı Meclis toplantısında almış olduğumuz kararla Of sahildeki bir parka verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Of İlçesi'nde 'Olağanüstü Hallerde Din Görevlilerinin Manevi Destek Becerilerinin Arttırılması' adlı bir proje kapsamında bilgilendirme toplantısında konuşan müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz’a "Sen kimsin bize vaaz veriyorsun. Bu kadın nereden çıktı. Bu ne iş. Erkekler kadınlardan vaiz mi alırmış? Bizim kadınlardan alacağımız eğitime ihtiyacımız yok " diye tepki göstermişti.

Editör: TE Bilişim