BBP Trabzon İl Teşkilatı üyeleri, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararına ilişkin, adliyeye itiraz dilekçesi verdi. 

İTİRAZ DİLEKÇESİ

Büyük Birlik Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Yılmaz Mermertaş, verilen takipsizlik kararının hukuksuz olduğunu savunarak, dosyada 100'den fazla davayı açmayı gerektirir somut deliller bulunduğunu söyledi. İlçe Sekreteri Zekeriya Eyüpoğlu ile Trabzon Adliyesi'ne giderek itiraz dilekçesini veren Mermertaş, "Olay yerinde olay günü ve saatinde birden fazla askeri jetin varlığı radar kayıtlarıyla sabittir. Biz askeri jetin, oluşturduğu hava türbülansı ile helikopterin düşmesine kasten sebebiyet verdiği inancındayız" dedi. 

GERÇEĞİN PEŞİNDEYİZ

Mermertaş, açıklamasına şöyle devam etti: "Daha önce de bir kısım şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Şimdi tüm şüpheliler yönünden verilen takipsizliği de anlamamız ve kabullenmemiz mümkün değildir. Bizler gerçeğin peşindeyiz. Dosyada var olan delilleri yok sayarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararını kabul etmiyoruz. Bu kararın kaldırılarak tüm şüpheliler yönünden mevcut deliller doğrultusunda yargılama yapılması sonucunda suçlulara hak ettikleri cezanın verilmesi gerekir."

 SIR DOLU BİR KAZA!

Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'taki sır dolu helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil 6 kişinin naaşı Sisne ve Kızılöz köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim