Almanya “Langenselbold - Of Kardeş Şehir” projesi kapsamında bir grup heyet AndreasKulpok, Sabine Kulpok ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Trabzon ekibi bağış organizasyon sorumlusu Fırat Korkmaz Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türk Milletinin misafirperverliğine vurgu yapan Belediye Başkanı Sarıalioğlu, Alman dostlarımıza Of’u tanıtıcı hediyeler armağan etti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu heyetler eşliğinde bir toplantı gerçekleştirdi. Atılacak adımlar ve iş bölümü hakkında görüşlerin aktarıldığı toplantıda Langenselbold ve Of, iki şehir arasında kurulacak kardeşlik bağından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Sarıalioğlu, hedeflerinin Of’u uluslararası alanda daha iyi tanıtıp, dolayısıyla daha fazla turistin ilçemize gelmesini sağlamak olduğunu söyledi. Misafirlere Of’un coğrafi konumundan bahseden Sarıalioğlu, “Of’un sahillerinin güzelliği kadar, deniz seviyesinden 30 km yukarılara çıkıldığında hissedilen yayla havası da bir başka güzeldir. Deniziyle, doğasıyla ve kültürel zenginlikleriyle ilçemiz gezilmesi görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Buraların güzelliğinden memleketinizde bahsedin ki daha fazla Alman Of’umuzu ziyaret etsin” dedi.

Of’un gelişmekte olan bir ilçe olduğunu beyan eden Sarıalioğlu, bu gelişmişliğin hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Bu gelişme çalışmalarının arasında turizm olduğunu söyleyen Sarıalioğlu, önceliklerinin Of’ta turizm altyapısını kurmak, bunu sağladıktan sonra da ilçenin güzelliklerinin tanıtılması olduğunu dile getirdi. Tüm bunların haricinde Almanya ile Türkiye arasında tarihten gelen özel bir bağ olduğunu ifade eden Sarıalioğlu, Türkiye’de turizm denildiğinde ilk olarak Almanların gelmesinin tesadüf olmadığını belirtti. Bu anlamda Of’un gelişmesi için, turizm değerlerinin ortaya çıkarılması için Almanlardan özel bir ilgi beklediklerinin altını çizen Sarıalioğlu, ziyaretçilerden Almanya’da Of’u anlatmalarını ve buraya davet etmelerini istedi.

Of’ta bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Alman heyeti, Başkan Sarıalioğlu’na gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ettiler. Başkan Sarıalioğlu ise kendisine verilen Almanya Langenselbold Belediye Başkanı JorgMüth göndermiş olduğu hediyelere karşın, heyete çeşitli yöresel armağanlar takdim etti.

Karşılıklı armağanların takdiminin ardından iki heyet birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim