Of Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda 45 dekar arazi üzerinde gerçekleştirilen Likapa üretimi çiftçinin yüzünü güldürmeye başladı.

İlçede Çay'a alternatif ürün olarak düşünülen ve uzman

mühendisler tarafından yapılan toprak analizleri sonucu iki yıl önce yurtdışından getirilen 75 Bin TL'lik

2700 adet Likapa fidesi 10 dönümlük

bir araziye dikilerek çalışmalara başlanmıştı.

45 Dekar tarım alanı üzerine dikim yapılan fidelerimizin tam anlamıyla meyve vermeye başlaması ile birlikte 50 ton

civarında bir ürüne sahip olacaklarını belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Keleş, Likapa meyvesinin Pazar payının yüzde yüz olduğunu da belirterek, "Likapa üretimi yapmak isteyen çiftçilerimizin Of Kaymakamlığımıza ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaat edebilirler" dedi.

Ürün teminini gerçekleştiren Ömer Fazlıoğlu, "Ürünümüz doğal ortamda yetişen ve daha sonra

farkında olduğumuz bir hazine değerinde. Mavi altın diye bilinen ürünümüzde dikkat etmemiz gereken dikme, gübreleme ve sulama. Bu işlemler kontrollü bir şekilde yapılmalı ve devamlı gözlem altında tutulmalıdır" dedi.

Öte yandan, Likapa olarak bilinen ve bir çok sağlık sorunlarına deva olan Yaban Mersini, ılıman iklim kuşağına adapta olmuş bir meyve türü. Doğu Karadeniz Bölgesinde ki yüksek dağ ve yaylalarda yabani olarak bulunmakta ve yöre halkı tarafından taze olarak, reçel ve pekmez yapılarak tüketilmektedir.
Editör: TE Bilişim