Bu amaçla Hakkari-Trabzon Barış Dostluk Köprüsü sloganıyla yola çıkan Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Ortahisar Belediyesi, Trabzonlu işadamlarıyla iftarda buluştu.

İftar yemeğine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başkan Yardımcıları Kemal Çoban, Süleyman Aydoğdu, Erdoğan Beder ile Toplum Gönüllüleri Vakfı Temsilcileri, TTSO üyesi işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca'da yapılacak ilkokulun eğitime çok ciddi bir katkı olmasının yanı sıra memleketin her tarafında Türk bayrağının dalgalanması adına, memleketin her yerinde yaşayan herkesle olan kardeşliğin sembolik bir değeri olacağını söyledi.

Belediye olarak mutat hizmetleri yaparken diğer yandan da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde çocukların daha yetişmesine imkan vermek için böyle bir kampanyaya öncülük ettiklerini dile getiren Başkan Genç, "Daha önceden de bu okulda görev yapan bir öğretmenimiz bu çocuklarımıza yardım etmek bizden bot, giysi ve mont talep etmişti. Biz de çocuklarımıza bu katkıyı yaparken şunu gördük. Burada çocuklarımız askeri bölgenin içinde olan bir okulda eğitim görüyorlar.

Buradaki Tümen Komutanı hemşehrimiz Halil İbrahim Bey'le konuştum. Orada İsmet Buldan adlı hayırseverin temin ettiği araziye bu okulun yapımı için siz değerli işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Trabzon'dan Hakkari'ye sizlerin de desteğiyle bu katkıyı sunmak istiyoruz. Bu katkıyı da sizlerden talep ediyoruz. Tabi ki hayır işi gönül işidir. Bilmenizi isterim ki Hakkari'nin Yüksekova ilçesine Dağlıca beldesine yapacağınız katkı eğitim noktasında çok ciddi bir katkı olmasının yanı sıra bu memleketin her tarafında Türk bayrağının dalgalanması adına birliğimizin beraberliğimizin ve bu memleketin her yerinde yaşayan herkesle kardeşliğimizin sembolik bir değeri olacaktır. Bu, kampanyamızın başlangıç safhası daha gelişecek. Sizlerin desteğiyle oraya gideceğiz ve bu eğitim yuvasının temelini atacağız. Kardeşlerimizin iyi bir eğitim alarak bu topraklara faydalı nesiller olarak yetişebilmeleri için katkı sunmuş olacağız" dedi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Trabzon Temsilcisi Derya Kızılboğa ise projedeki amaçlarının Trabzon'dan Dağlıca'ya dostluk köprüsü kurmak olduğunu belirterek yapılacak okulla oradaki çocukların yeni bir yaşama kavuşacağını söyledi.

Okulun inşasıyla birlikte köyden kente göçün duracağını ve çevre köylerden çocukların da taşımalı eğitimle burada öğrenim göreceğini ifade eden Kızılboğa, "23 Ocak'ta Trabzon'dan 90 tane bot, mont alıp Dağlıca'ya gittik. Oradaki çocuklara Trabzon'daki ağabeylerinin kendilerini sevdiğini ve karne hediyesi gönderdiklerini söyledik. Biz bu projeye başlarken bunun başka ayakları olacağını da düşündük başka köylerde ve yerlerde. Burada okulun yapılacağını öğrenen köylüler Yüksekova'da oturan ailelerden şu anda 100'e aşkın hane geri dönmek istiyor. Bu okul yapılmazsa köyün boşaltılma durum var.

Askeriye, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Yüksekova Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği bu çalışmayı başlattık. Çevre köylerden de çocuklar taşımalı sistemle buraya gelecekler. Siz aslında burada bir okul yapmayacaksınız, buraya bir hayat, bir yaşam vereceksiniz. Buradaki çocuklar sizlerden bir okul istiyor. Ortahisar Belediyesi'nin bu desteği aynı zamanda dünyaya dostluk ve barış mesajı da olacaktır. Bu proje Trabzon'da başlayacak ama Türkiye geneline yayılacak. Umarım bu projenin devamı gelir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim