Bunun en son örneği Akçaabat İlçesi Adnan Menderes Caddesi'nde bugün yaşanırken, yol kenarlarına gelişi güzel park edilen araçlar maddi hasarlı trafik kazalarına neden oluyor. 

Trabzon ve ilçelerinde yaşanan trafik sorunu her geçen gün artıyor. Akçaabat İlçesi Adnan Menderes Caddesi'nde yol kenarlarına çekilen otomobiller kazaların yaşanmasına neden oluyor.

İlçe merkezine otomobilleriyle gelen vatandaşların bankalar ve alışveriş yerlerindeki işlerini halledebilmek adına yol kenarlarını otopark gibi kullanmaları nedeniyle daralan yoldan belediye otobüsleri geçmekte zorlanıyor. Yol kenarına yan yana park eden araçlar nedeniyle kazalar yaşanırken, otobüs şoförleri ile araçlarını yol kenarına park eden araçların şoförleri arasında istenmeyen tartışmalar yaşanıyor.

Akçaabat İlçesi Adnan Menderes Caddesi'nde seyir halinde olan Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait otobüs, daralan yoldan geçmek isterken arka kapısını yol kenarında bulanan aracın dikiz aynasına vurması sonucu tamamen cam olan arka kapısı patladı. Ortaya çıkan ses otobüste bulunan yolcular arasında panik ve korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.