Kendi kırmızı çizgilerinin, milletin de kırmızı çizgileri olduğunu belirten Çalık, "Milleti hükümetsiz bırakmama adına yapacağımız daha çok çalışma var" dedi.

Öznur Çalık, AK Parti iktidarlarının her zaman mağdurun, mazlumun yanında, zalimin karşısında durduğunu ifade ederek, "Etrafımızda çok önemli olaylar oluyor. Suriye'de yaşanan olayları görüyorsunuz. Yaklaşık 2 milyondan fazla Suriyeli Türkiye'de. Bütün vatandaşlarımız Suriyeli vatandaşlara kucaklarını açtı, ensar ruhuyla sofralarına buyur etti. Çok uzaklarda Müslüman kardeşlerimiz zulüm görüyor. Oruç tuttukları için Doğu Türkistan'da öldürülen kardeşlerimiz var. Yüce Rabbim ölenlere rahmet eylesin, o zulümlerden hepsini kurtarsın inşallah diyorum" diye konuştu.

Hükümet kurma çalışmalarına da değinen Çalık, şunları söyledi: "CHP Genel Başkanı yine demiş ki 'öncelikli hedefimiz yüzde 60'lık blokun iktidar olması'. Bilsin ki millet, bu yüzde 60'lık blok diye nitelendirenlere sandıkta hesap sorar, bilsin ki milletin yanında milletin söylediği sözü yerine getirmezlerse bunu hesabını sandıkta sorar. Millet 'uzlaşın' dedi. Milletimiz, 'beraberce yol arkadaşı olun, milleti hükümetsiz bırakmayın' dedi. Biz bu anlamda tüm Türkiye'de bize verilen mesajı alıp okuduk, üstümüze düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Genel Başkanımız, Başbakanımız bu anlamda bütün çalışmalarını yaptı. Bütün siyasi partilerle görüşeceğiz. Bunu çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için yapacağız. Biz 12 yıl boyunca çok önemli hizmetler yaptık. Bu hizmetleri yaparken de milletin verdiği destek hep yanımızda oldu. Bugün tek başına iktidar olamıyorsak, yanımıza mutlaka ikinci bir partiyi almamız gerekiyorsa, milletimiz bunu istemişse, biz bunu yapmaya hazırız. Herkes şunu bilsin ki bizim kırmızı çizgilerimiz milletin kırmızı çizgileri. Milleti hükümetsiz bırakmama adına yapacağımız daha çok çalışma var. "

Çalık, iftar programından önce ziyaret ettiği AK Parti Trabzon İl Başkanlığında da Trabzon'un AK Parti'ye 13 yıllık zaman boyunca her zaman büyük destek verdiğini kaydetti.

Sandığı her zaman önemli demokrasi unsuru olarak gördüklerini vurgulayan Çalık, "Sandığın kararı bizim için çok önemli. Son seçimde milletimiz 'Türkiye'nin yine en büyük partisi AK Parti'dir, ben size güveniyorum' dedi. Diğer partiler yüzde 41 oy almış olsalar, hangi şekle bürünürlerdi takdir sizin" diye konuştu.

Milletin seçimlerde uzlaşı mesajı verdiğini kaydeden Çalık, "Uzlaşmayı sağlamak için de hepimizin öncelikle yumruklarımızı açmamız ve tokalaşmaya hazır olmamız lazım. Birinci hedefimiz milletimizi hükümetsiz bırakmamak. Bloklaşmaya, kutuplaşmaya tamamen karşıyız" ifadelerini kullandı.

Öznür Çalık, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu da ziyaret ederek, şehrin ekonomik yapısıyla ilgili bilgi aldı.

Çalık'ın ziyaretlerine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de katıldı.