Trabzon’da havaların hissedilir derece soğuması balık fiyatlarını arttırdı. Hava muhalefeti nedeniyle bazı balıkçı tekneleri 4-5 gündür denize açılamazken az miktarda avlanan palamudun fiyatı 1 hafta öncesine oranla neredeyse iki kat arttı. 

Tezgahlarda fiyatı 8-10 TL arasında satılan palamut önceki günlere oranla azalırken, balıkçı esnaflarından İbrahim Kakışım, havaların soğuk gitmesi halinde palamudun yerini hamsinin alacağını söyledi. 

Yaklaşık 35 yıldır balıkçılıkla uğraşan Serdar Korkmaz da 4-5 gündür hava muhalefeti nedeniyle bazı balıkçıların denize açılamadığını buna paralel olarak az avlanan palamudun fiyatının da arttığını belirtti. Korkmaz "Havalar ın kötü olması ve denizin de fırtınalı olması nedeniyle 4-5 gündür teknelerin çoğu denize açılamadı. Dolayısıyla az avlandığı için fiyatı da artmış durumda. Daha önce tanesin 5 TL’den sattığımız palamut şimdi 8-10 TL’den satıyoruz. Palamut yavaş yavaş çekiliyor diyebilir. Şimdi önümüzde hamsi sezonu başlayacak. Bugünlerde havaların soğuk gitmesi durumunda hamsinin çok yakında tezgahlardaki yerini alacağını düşünüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim