Daha önceden Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından Ortahisar Belediyesi'ne devri tamamlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında arazi üzerinde bulunan 102 adet binanın 55'inde kamulaştırma işlemleri tamamlanarak yıkım çalışmalarına başlanırken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Ortahisar'ın kimliğini, tarihini ve kültürünü yansıtan bir vizyon projesi olacağını belirterek proje kapsamında kaymakamlık binası ve sosyal tesislerin yapılacağını söyledi.

Ortahisar'ın merkezinde kentin tarihi dokusu ve görünümüyle uyumlu olarak projenin yürütüleceğini ifade eden Başkan Genç böylece Ortahisar Belediyesi'nin kendine ait müstakil hizmet binasına kavuşacağını belirtti. Başkan Genç, "Pazarkapı Mahallesi'nde 29 bin 813 metrekare yüzölçümlü alandaki kentsel dönüşüm çalışmaları Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Söz konusu dönüşüm alanı Ortahisar Belediyesi hizmet binası, kaymakamlık binası ve sosyal donatı alanları yapılmak üzere belediyemizce satın alınmıştır. Proje kapsamında kamulaştırma işlemleri hızla devam ederken parsel üzerinde bulunan 102 adet binadan kamulaştırma işlemi tamamlanan 55 adet binanın yıkım işlemleri başlatıldı" diye konuştu.

"Proje tamamlandığında Ortahisarımız tarihiyle, kültürüyle uyumlu yeni bir mekana kavuşacaktır" ifadelerini kullanan Genç "Halihazırda Büyükşehir Belediyesi ile aynı hizmet binasını kullanıyoruz. Bu da vatandaşlarımızın belediye ile ilgili işlemlerini yürütürken karışıklığa neden oluyordu. Kendi binamızda hizmet vermeye başladığımız zaman bütün müdürlüklerimiz daha geniş bir mekanda hizmet vermeye başlayacak. Böylece hem mekan kısıtlanmışlığı ortadan kalkacak hem de vatandaşlarımız hizmet alırken bu tür karışıklıklar ve zorluklar yaşamayacaktır. Nihayetinde de vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunmuş olacağız. Projeyle birlikte ayrıca Ortahisarımız sosyal tesisleriyle ve yeşil alanlarıyla, modern, bütün ihtiyaçlara cevap veren örnek bir hizmet binasına kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim