CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in "İçme suyunuzu ağzına kadar kolibasili doldurdular" ifadesine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu belgelerle cevap verdi.

Bunun üzerine Pekşen, Gümrükçüoğlu’na içme sularının tamamı için “gelin beraberce gidelim numune alalım” dedi.

Pekşen yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hep beraber şahitler huzurunda alınan numunelerden çıkan sonuç Belediye Başkanının açıklamalarını doğrulayacak mı acaba? Eğer, Sayın Başkan bu konuda gerçeği öğrenmek istiyorsa Karakaya içme suyundan numune almalı, onun tahlilini de yaptırmalı. Halkı kandırmak, gerçekleri saklamak, bunlar çok basit, sıradan, çocukça işlerdir. Yaptıklarınız gerçeği ortadan kaldırmaz. Gerçek insanların içtikleri suyun içerisinde saklıdır. Kaldı ki Atasu Barajı suyunun içinde ağır metal bulunduğu iddiası çok ciddi bir iddiadır. Bu konuda da tahlil yaptırılmalıdır. Sayın Başkan bu kadar açık bir şekilde meydan okuyabildiğine göre, her ilçedeki özellikle Araklı, Sürmene ilçelerindeki içme sularından tek tek numune alıp, sonuçlarına göre konuşsun.” 

Pekşen ayrıca içme suyu tahlili için alınan numunelerin, nereden alındığı, hangi zamanda alındığı, mevsim ve yağış durumu da etkili olduğundan, bu faktörlerinde göz önüne alınarak, Trabzon’un her ilçesindeki içe suyunun sık sık, farklı noktalarda alınan numunelerle tahlil ettirilmesi gerektiğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim