CHP Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Ankara’daki patlamada yaşamını kaybeden KESK’e bağlı Eğitim-Sen Trabzon eski şube sekreteri Gökmen Dalmaç’ın cenazesine katıldı.

Pekşen, daha sonra Akçaabat’ta basın mensuplarının ülke ve bölge gündemine yönelik sorularını cevaplandırdı. Cumartesi günü Ankara'da yaşanan terör saldırısını değerlendiren Pekşen, "Barış adına söz söylemeye gelen insanların barış için bir araya gelen insanların söylemlerinin önüne bomba koyarak yalnız Türkiye'ye değil bütün dünya insanlığına çok büyük bir tahribat verilmiştir. Türkiye'nin her tarafından insanlar artık barışın daha yüksek sesle söylenmesi gerektiği noktasında son derece kararlılar. Terör örgütlerinin en büyük beslendikleri yer, terörün amacına hizmet edecek olan çatışmalar, tartışmalar kavga ve şiddettir" dedi.

“CHP TÜRK HALKININ RAHAT NEFES ALACAĞI POLİTİKA İZLEMİŞTİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Pekşen, CHP'nin Türkiye'ye rahat nefes aldıracağı bir politika izlediğini belirterek, "CHP Cumartesi gününden sonra Türk halkına her zaman olduğu gibi rahat nefes alacağı bir politika bir yaşam biçimi ortaya koyarak herkesin gönlüne su serpmeye çalışmaktadır. Bugün herkesin baba ocağı diye nitelendirdiği CHP bir kez daha baba ocağı niteliğinde olduğunu ve ülkenin en zor koşullarda CHP'de aklı selim hakim olduğunu herkes gördü, kabul etti. Bugün Türkiye'de söylenecek olan tek şey var. Daha fazla barışa daha fazla bir arada kardeşçe yaşamaya tutunmalıyız" ifadelerini kullandı.

"2007 YILINDAN BERİ UYARIYORUM"

Pekşen, 2007 yılında beri terör konusunda uyarılarda bulunduğunu belirterek, "Tabi bütün olanların sorumlusunu da görmezden gelemeyiz. Türkiye'nin 2007 yılı içerisinde defalarca, yüzlerce kez bizzat şahsım olarak da Türkiye'nin hızla bir terör ortamına sürükleneceğini o günlerden beri söylüyorum. Çünkü Türkiye sürekli bir terör hedefi olan ülkedir. Terör ile mücadele edecek unsurlarında dinamik olması gerektiği, terörle mücadele edecek koşulların giderek güçlendirilmesi, terör örgütünün güçlendirilmesine olanak verilmemesi şeklinde kamuoyuna çağrılarda bulundum. Ankara'da Başkent'te devletin güvenlik teşkilatlarına, istihbarat teşkilatlarına çok yakın bir yerde terör örgütü eylem koydu. Bu eylemin amacı belli meydan okumaktır. O meydan okumaya Türk halkının vereceği cevap, daha büyük barış daha çok sevgi ve tutkudur. Terörle mücadele edecek olanların da buradan çok büyük dersler alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİDİR"

Pekşen, İçişleri Bakanı Selami Altınok'a istifa çağrısında bulundu. Pekşen, "İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan şahsın ne kendisine ne ülkesine ne ailesine de insanlığa saygısı yoksa o şahsın koltukta oturmasının bir anlamı da yoktur. Türkiye'nin içişleri bakanı yoktur. Kravat takmakla içişleri bakanlığı yapılmıyor. Halk güveneceği insana ihtiyaç duyar. İçişleri bakanı her kesimin bakanıdır. Ne ağırlığı ne de ciddiyeti vardı" ifadelerini kullandı.

"TRABZON'DA VALİ YOKTUR"

Seçim atmosferinin en çok zafiyet gösterdiği illerin başında Trabzon'un geldiğini söyleyen Pekşen, "Bu şehrin bir valisinin olduğunu zannediyorduk. İyi kötü bir vali olduğunu düşünüyorduk. En son paylaştığımız belgede gördük ki bu şehirde aslında AK Parti'nin seçim işlerinden sorumlu valilik koltuğunda oturan bir zat olduğunu gördük. Bugün şehrin sokaklarından gezindiğimiz zaman ortada devletin valisi olmadığını valinin yerine AK Parti'nin propaganda işlerini takip etmekte yükümlü bir zatın olduğunu göreceksiniz. Ne valiye ne de valilikle görevli onun yanındaki hiçbir kişiye güvenimiz kalmamıştır. Buradan sesleniyorum bu kentin valisi yoktur, bunu bilerek hareket edelim. Bu kentin savcısının da var olup olmadığını yarın göreceğiz" dedi.