Trabzon Moloz’da kendisini Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ‘Yunus’ polis ekipleri tarafından dövdüğü gerekçesiyle şikayetçi olan Ebubekir Bıyıklı, şok suçlamalarda bulundu. Bıyıklı, “Polis ekipleri önce biber gazı sıktı, ardından 1.5 yaşındaki oğlumun önünde beni dövdüler. Beni hastanelik eden polislerden şikayetçiyim” dedi.

Trabzon, Moloz’da Yunus polis ekibinin, kucağında 1.5 yaşında bebeği olan babaya önce biber gazı sıktığı sonra da dövdüğü iddia edildi.

İddialara göre, Trabzon’da esnaf olan Ebubekir Bıyıklı ile bir yemek firması çalışanı arasında araç park etme meselesi yüzünden sözlü kavga çıktı. Kavga sonrası polise şikayet edilen Bıyıklı, çarşı polis karakoluna çağırılması gerekirken, olay yerine 4 motorize yunus ekibi intikal etti.

Olay sonrası amcasının oğlunun dükkânında bulunan Ebubekir Bıyıklı’ya, gelen yunus ekiplerince önce biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirilmeye çalışıldı. Direnince gelen yunuslarca Bıyıklı 1.5 yaşındaki oğlu E.B nin gözleri önünde feci şekilde dövüldü. Sıkılan biber gazından 1.5 yaşında olan E.B de etkilendi.

Olaya şahit olan vatandaşlar polisin orantısız uyguladığı bu şiddet karşısında tepki gösterdiler. Başından geçenleri anlatan Ebubekir Bıyıklı, “Gelen ekibin ilk işi biber gazı sıkmak oldu. Kucağımda 1.5 yaşında çocuğum varken beni hastanelik ettiler. Kendilerinden şikâyetçiyim” dedi.
Editör: TE Bilişim