Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün sokak ağzını bırakarak, icraatlara bakması gerektiğini dile getiren Başkan Revi, “Trabzon’umuzun evladı olan ve ülkemize hizmet için gecesini gündüzüne katan kıymetli Bakanımız Süleyman Soylu’ya ‘yağcılık’ gibi rezil bir yaftayı vurmaya çalışan Sayın Güngör’e hatırlatmak istediklerimiz var” dedi.

Başkan Revi, “Sayın Bakanımız, Teşkilat Başkanlığından MKYK Üyeliğine ve Milletvekilliğinden Bakanlığına kadar hem şehrimize hizmet etmiş hem de ülkemizi karış karış gezerek AK Parti davasını en iyi şekilde vatandaşlarımıza anlatmıştır. Trabzon’umuz da 1 Kasım Genel Seçimlerinde aldığımız oy oranı ve onun akabinde Sayın Soylu’nun Bakanımız olması her şeyi apaçık ortaya sermiştir. Bakan olduktan sonra da neler yaptığı, Trabzon için kapsamlı toplantılar düzenlediğine bizler şahit olmuş ve birlikte mesai harcamışızdır” ifadelerini kullandı.

Güngör’ü Trabzon için somut olarak üretilen şeyleri görmeye de davet ettiklerini dile getiren Başkan Revi, “Turizmden eğitime, sağlıktan kültür-sanata ve birçok alanda Trabzon için çok kısa sürede neler yaptığımız ortadadır. Vaad ettiğimiz projeleri adım adım yerine getiriyor ve devam edenleri de an be an Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizle takip ediyoruz. O yüzden Sayın Güngör’ün siyasi nezaketten yoksun ve sokak ağzı kokan açıklamalarını çok dikkate almıyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi biz sözümüzü tutarız, icraat yaparız onlar ise ancak konuşur” şeklinde konuştu.

“Terör örgütü PKK ile iş birliği içerisinde olan ve bunu örtmeye çalışan zihniyeti bu necip millet gayet iyi görmektedir” diyen Başkan Revi, “Aynı şekilde kamuoyunun da gayet iyi bildiği ve geçtiğimiz günlerde yaşanan olay, Kılıçdaroğlu’nun ne derece edepten yoksun olduğunu da göstermiştir. Türkiye Cumhuriyetinin kadın Bakanına ağza alınmayacak laflar eden Kılıçdaroğlu bir de kalkmış bunu savunmuş ve özür bile dileyememiştir. Tutarlı kim tutarsız kim? Kamuoyu bunun takdirini zaten sandıkta vermektedir” diye konuştu.

GÜNGÖR NE DEMİŞTİ?

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, partisinin genel başkanı için ''işi deliliğe veriyor'' diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'yu yanıtladı. Güngör, ''Biliyorsunuz “deli” veya “ psikolojik vaka” vb. hastalıkların tespiti bilimsel verilere dayalı olarak , yetkili bilim adamlarınca belli merkezlerde yapılmaktadır. Gelin Genel başkanımız ve sizin siyasi liderlerinizin hepsini bu kurula hazır edelim. Onlar karar versin. Kimin “deli “ kimin “veli” olduğuna…'' çağrısında bulundu.

Trabzon'da açıklamalarda bulunan Soylu, Kılıçdaroğlu'na yönelik şöyle demişti:

“Türkiye’de demokrasinin kurallarını, seçimin niteliğini ve siyasi partilerin gereğini bilmeyenlerin siyaset yapması, bugün maalesef siyaseti düşürmektedir. Özellikle anamuhalefet partisinin başında bulunan şahsın Türkiye’de sadece 1 Kasıms eçimlerini unutturmak için işi deliliğe vermesi, aslında anlaşılabilir bir sonuçtur. Yani Anadolu’da bir tabir vardır, ‘İşi deliliğe vermek’. Bu tabiri biz, çok net bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’nda görüyoruz.”

CHP'DEN SERT AÇIKLAMA

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör  bu açıklamaları şöyle yanıtladı:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun , Genel Başkanımıza yönelik söylediği ve Trabzon kamuoyuna yansıyan düşüncelerini kendisine yakıştıramadığımızı öncelikle, ifade etmek istiyoruz.

Önce, hakaret edip sonra siyasette bir üslup arayışını önermek çelişkisini de anlamakta zorluk çekiyoruz.

Sayın bakan “ işi deliliğe vermek” tanımlamasını ne anlam da kullandınız? Mecazi bir anlam mı yüklediniz, yoksa Genel Başkanımızı “ deli” olarak mı görüyorsunuz?

Size Trabzon il başkanı olarak açık çek veriyorum. Biliyorsunuz “deli” veya “ psikolojik vaka” vb. hastalıkların tespiti bilimsel verilere dayalı olarak , yetkili bilim adamlarınca belli merkezlerde yapılmaktadır. Gelin Genel başkanımız ve sizin siyasi liderlerinizin hepsini bu kurula hazır edelim. Onlar karar versin. Kimin “deli “  kimin “veli” olduğuna…

Sayın bakan, yağcılık yapa yapa hükümette iyi bir konum kaptın. Ama bu konumunu korumak için yağcılık yapmaya devam ediyorsun, anlaşılan.

Sayın bakan her ne kadar siz unutmaya/unutturmaya çalışsanız da, Trabzon halkına sizin dünden bugüne gelen siyasi pozisyonunuzu hatırlatmakta yeniden fayda görüyoruz.

Bizim genel başkanımızın zikzak ettiği hiçbir konum yoktur.Adamdır, adam..

Sen, DP Genel başkanı iken Bafra’da bugün arkasına sığınıp siyaset yaptığın zatı muhterem’den “ tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracaktın” onun hesabını ver, millete.

Sen, Şanlıurfa’da halka karşı Allah’ın yemini ile “hesap soracağım” demiştin.Onun hesabını ver, millete.

İstersen senin ağa babaların gelsin, Genel başkanımızın karşısına. Kim tutarlı, kim tutarsız görsün bu millet…Partililerinize “gaz” vereceğim diye yüksek perdeden konuşmakla olmaz, bu işler.

Saplanmış olduğunuz çamur’dan çıkışınızı, CHP’ye ve Genel Başkanına saldırarak sağlamak istiyorsanız, yanılıyorsunuz.