15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün Demokrasi tarihi için çok önemli bir gün olduğunu ifade eden Revi, “15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine, devletimizin bütünlüğüne kast etmeye kalkışan, bu milletin evlatlarına, tankı ile tüfeği ile kurşun sıkacak kadar aşağılaşan terör örgütü FETÖ’nün yaşattıklarını hep beraber gördük. Milletimizin ve devletimizin şanlı tarihinden aldığı feraset, milli ve manevi değerlerimizin kazandırdığı iman ve cesaretle bu kahpe girişimi aziz milletimizle bertaraf ettik. 15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz tıpkı Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da, ülkemizi bölmek, yok etmek ve istikbalini söndürmek isteyenlere verdiği büyük cesaret ve birlik mesajını destan yazarak göstermiştir” dedi.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET GAZİLERİMİZE MİNNET

Revi açıklamasına şu sözlerle devam etti: “ Tankların, tüfeklerin, savaş uçaklarının karşısında Türk Bayraklarıyla, çıplak elleri ile karşı koyan aziz milletimizin dirayeti ve cesareti Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Bu bağımsızlık örneği asırlar boyunca da unutulmayacaktır. Karanlık dehlizlere yuvalanmış, kanla beslenen patronlarına uşaklık yapan bir avuç kalleşe bu ülkeyi böldürtmeyecektir. Laz’ıyla, Türk’üyle, Gürcü’süyle, Çerkez’iyle, Abaza’sıyla, Kürt’üyle, Arnavut’uyla kısacası tüm etnik zenginlikleri ve Alevi’si Sünni’si tüm inanç gruplarıyla bir olacağız, birlikte olacağız ve ülkemizi böldürmeyeceğiz. 15 Temmuz akşamı meydanları boş bırakmayarak hainlere ve kalleş işbirlikçilerine meydanları dar eden aziz milletimize teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını feda şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum”

HEP BİRLİKTE MEYDANLARDAYIZ

Hain darbe girişimini unutturmamak adına 11 Temmuz gününden itibaren programlara başladıklarını belirten Revi, “Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde 15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde yoğun bir program düzenlendi. Ülkemizin 81 ilinde olduğu gibi Trabzon’umuzda da şehitlerimizin kabirleri ve gazilerimiz evlerinde ziyaret edildi. Şehitlerimiz için 18 ilçemizde Mevlid-i Şerifler okutuldu. 15 Temmuz akşamına kadar da bu yönde programlarımız devam edecektir. Konferanslar, paneller yapılacak ve fotoğraf sergileri de düzenlenecektir. 15 Temmuz günü yürüyüşler ve etkinlikler olacak ve 00:13’de salalar okunacaktır, o gece nöbetimiz coşkulu ve heyecanlı bir şekilde başlayarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emrine kadar da devam edecektir. Trabzon bu konuda zaten ilk olarak meydanları doldurmuş ve örnek teşkil etmiştir, Allah her bir vatandaşımızdan razı olsun. Milletimizi kendi yazdığı destanının birinci yıl dönümünde şehrimizin meydanına davet ediyoruz” diye konuştu.