İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen canlı bomba saldırısında önceki gün şehit olan polis memuru Kenan Kumaş (32) bugün memleketi Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenazesi dün akşam saatlerinde Anadolu Jet’e ait özel uçakla İstanbul’dan Trabzon’a getirilen şehidin cenaze namazı bugün Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisi’nde öğle namazının ardından kılındı.

Şehit babası Ahmet Kumaş’ın güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, cenaze namazına Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile binlerce kişi katıldı. Kar yağışı nedeniyle soğuk bir havada kılınan cenaze namazı öncesinde tekbirler getirilerek “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.

Şehit polis memurunun cenazesi namazın ardından Bahçecik mahallesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.

İstanbul Sultanahmet'te düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Kenan Kumaş'ın son arzusu, vasiyeti oldu. Memleket özlemiyle yaşayan şehit polisin hamile olan eşini 40 gün önce "Kızımın nüfus kâğıdında Trabzon yazsın" diyerek, Trabzon'a gönderdiği ortaya çıktı. KTÜ Fizik Öğretmenliği Bölümü mezunu olan şehit polis Kenan Kumaş'ın babası Ahmet Kumaş, "Daha 40 gün önce kızı oldu. Ona doyamadan göçtü gitti evladım" dedi. 

FİZİK ÖĞRETMENİYDİ, POLİS OLDU 
Sultanahmet'teki Turizm Polis Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 32 yaşındaki Kenan Kumaş'ın acısı başta ailesi olmak üzere tüm Türkiye'nin yüreğine düştü. Trabzonlu olan Kenan Kumaş bundan 5 yıl önce Tonya ilçesinde yaşıyordu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fizik Öğretmenliği bölümünü bitiren Kumaş, ilçede bir dershanede öğretmenlik yaparken polis olmaya karar verdi. Girdiği polislik sınavını kazanınca da görev gereği İstanbul'a gitti. Yaklaşık 5 yıldır İstanbul'da görev yapan Kenan Kumaş'ın memleket özlemi ise hiç bitmedi. 

'DOYAMADAN GİTTİ EVLADIM' 
Polis memuru Kenan Kumaş memleket hasretiyle yaşadığı İstanbul'da hain bir saldırıda şehit düştü. Şehidin Trabzon'da Bahçecik Mahallesi'ndeki baba evine Türk Bayrağı asılırken, acı haberi alan Sağlık Müdürlüğü'nde görevli baba Ahmet Kumaş büyük üzüntü yaşadı. "40 gün önce kızı oldu" diyen acılı baba, "Daha kızına doyamadan gitti evladım. Bitsin artık bu terör. Evlatlarımız boş yere ölmesin. Yeter artık" dedi. Şehit polisin akrabası Şenol İnci, "Bebeğinin nüfusunda Trabzon yazması için eşini buraya gönderdi. Acımız çok büyük" dedi. Doğumun ardından kısa süre önce bebeğiyle birlikte İstanbul'a dönen Gülcan Kumaş acı haberle yıkıldı. 

HÜZÜNLÜ TÖREN
Şehit polis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende baba Ahmet, eşi Gülcan, ağabey Serkan ve kızı Elif Yaren şehidi yalnız bırakmadı. Şehit polisin minik kızı ise tören boyunca kadın amirin kucağındaydı. Tören bitiminde uçakla memleketine gönderilen şehidin cenazesi, bugün Trabzon'un Tonya ilçesinde defnedilecek.

'KİMLİĞİNDE TRABZON YAZSIN'
İstanbul'da 2.5 yıl önce tanıştığı Gülcan Kumaş'la evlenen genç polis memurunun 40 gün önce bir kızı dünyaya geldi. Memleketini çok sevdiği için çocuğunun nüfus kâğıdında 'Trabzon' yazmasını isteyen Kenan Kumaş, hamile olan eşini yaklaşık 2 ay önce Trabzon'a gönderdi. Trabzon'da doğum yapan genç kadın sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. 40 gün önce dünyaya gelen bebeğe 'Elif Yaren' ismi verildi.