Trabzon Sanatevi’ndeki serginin açılışını Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Rusya Trabzon Başkonolosluğu Ataşesi İldar Nasibullin, Trabzon Sanatevi Yürütme Kurulu Başkanı Adnan Taç ve Gorbatsevich birlikte yaptılar.

Rusya’da çocuk yaşta babaannesinden öğrendiği keçe sanatını Trabzon’daki kadınlara da öğreten  Gorbatsevich, kursiyerleriyle birlikte eserleriyle görücüye çıktı. Sanatevi Salon Garaj’daki serginin açılışına katılan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen el sanatlarının canlandırılması açısından çalışmanın önemine değinerek, keçe ile sanatını birleştiren Gorbatsevich’i ve kursiyerlerini tebrik etti.

Trabzon Sanatevi Yürütme Kurulu Başkanı Adnan Taç da gerek yönetim gerekse yürütme kurulu olarak bu alanda Trabzon’da yapılabilecek kültürel ve sanatsal etkinliklere her zaman desteklerinin süreceğini söyledi.

Trabzon Sanatevi Yürütme Kurulu tarafından Gorbatsevich’e plaket takdim edilirken kursiyerler Zehra Atalay, Nurhayat Aslanoğlu, Nihan Karaali, Sevim Celep, Sabahat Kaya, Nilüfer Koç, Anna Korchilava ve Naciye Sarıalioğlu’na da sertifikaları verildi.

Sergi Çarşamba gününe kadar açık kalacak.