Resepsiyonda konuşan ve Türkiye ile Rusya ilişkilerinin çok eskilere dayandığını ifade eden Vali Öz, “Mayıs ve Haziran ayları hem Rusya Federasyonunun tarihi, hem de Türkiye-Rusya diplomatik ilişkilerinin başlaması açısından çok önemli aylardır. Türkiye-Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin 95. yılı yakın tarihte kutlandı. Son yıllarda devlet başkanları ve bakanlar düzeyinde yapılan çalışmalar neticesinde; siyasi, ekonomik, kültürel ve turizm alanındaki ilişkiler ile eğitim, sağlık ve spor alanlarındaki işbirlikleri iki ülke arasında artarak gelişmektedir. Bu ilişkilerin önümüzdeki süreçte daha da gelişeceğine inanıyor, Rusya Federasyonu’nun milli gününü kutluyoruz” dedi.

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Talanov da, “12 Haziran 1990 yılında Sovyetler Birliği'nin yerine yeni bir devlet olan Rusya’ın bağımsızlığını ilan etmesiyle her yıl bu tarihi milli bayram olarak kutluyoruz.

Türkiye ile Rusya ilişkileri her geçen yıl gelişerek artmaktadır. 2010 yılında Rusya ile Türkiye arasında Rus-Türk üst düzey işbirliği konseyi oluşturulmuştur. Devlet büyüklerimiz sürekli görüşmekte ve fikir alışverişinde bulunmaktadırlar. Türkiye ile ilişkilerimizin gelişmesinden onur duyuyoruz” diye konuştu.

Başkansolos Dmitry Talanov’un ev sahipliğindeki resepsiyona Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile davetliler katıldı.