İlk olarak Din Görevlileri Haftası nedeniyle Ortahisar İlçe Müftüsü Adem Aygül'ü makamında ziyaret eden SP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Özcan ilçede görev yapan imam, müezzin ve kuran kursu öğreticilerine bu gayretlerinden dolayı teşekkür etmek istediklerini belirtti.

Özcan ziyaret nedeniyle gördükleri Müftülük binasının cağ dışı görüntüsünün kendilerini fazlasıyla üzdüğünü kaydederek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın, belediye yetkililerimizin ve Valiliğimizin bu konuya en kısa sürede çözüm üretmesini bekliyoruz" dedi.

İlçe Başkanı Özcan müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesiyle ilgili hükümetin yarım bıraktığı çalışmaların ve durum netleştirmemesinin din görevlilerinin toplum önünde tartışmaların içine çekilmesine sebep olduğuna da dikkat çekerek bu konuda gerekli kanuni düzenlemelerin bir an önce yapılmasını beklediklerini söyledi.

TRAHAYKO'YA ZİYARET

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Yönetimi ayrıca kısa adı TRAHAYKO olan Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Burak Turan, derneğin bulunduğu lokasyonun son derece kötü olduğunu kaydederek, "Ortahisar ve Büyükşehir belediyelerimizin bu bölgeyi kısa sürede değiştirmesini rica ediyoruz. Ayrıca Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'müzün tüm okullarda hayvan sevgisini işleyecek çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Hayvanı sevmeyen insanı sevemez düsturundan hareketle küçük yaştan itibaren çocuklarda bu sevginin geliştirilmesi gerekir. Sadece belirli kesimlerin gösterdiği ilgi alakayı halkımızın bütün katmanlarına yaymamız gerekir. Bu maksatla Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu yapmaya hazırız" diye konuştu.