Ligin son haftasında 24 Nisan Pazartesi günü Şalpazarı Gençlik ile karşılaşacak Zağnosspor’un son maçını Yavuz Selim’de oynama isteği reddedildi.

“YAVUZ SELİM FUTBOLUN KALBİ”

Yavuz Selim’de oynama isteklerinin kabul görmemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Taşkın, Trabzon’da futbolun kalbinin Yavuz Selim olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Trabzon’da futbolun kalbi Yavuz Selim’de atar. Bu tüm kamuoyu tarafından kabul gören ve yadsınamaz bir gerçektir. Takımımız 2016-2017 sezonunu ligin bitimine iki hafta kala şampiyon olarak tamamlamayı garantilemiş ve Bölgesel Amatör Lig’e yükselmiştir. Şampiyon olmuş bir takım olarak son maçımızı Yavuz Selim’de oynama talebini Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  (ASKF) Trabzon Başkanlığına ilettik. Talebimizi birkaç kez yinelememize rağmen bu talebimiz kabul görmedi. Üstelik son hafta fikstürü için çekilecek kuraya çağırılması gerektiği halde kulübümüzden hiç kimse çağırılmadı.”

“TALEBİMİZ GERİ ÇEVRİLDİ”

“Biz Zağnosspor olarak son maçımızda Yavuz Selim’de hak ettiğimiz şampiyonluk kutlamasını futbolun beşiğinde tüm camiamızla, taraftarlarımızla ve futbolseverlerle birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyorduk.  Ancak maçımızın ASKF sahasında oynanmasına karar verildi. Trabzon futbolunun kalbinin attığı yerde şampiyonluk kutlama isteğinin gerçekleşmesi çok zor bir talep olmadığı kanaatindeyim. Bu talebimizin geri çevrilmesi ve kabul görmemesi bizleri üzmüştür. Trabzon’daki futbolseverlerle bizi ötekileştirmeye çalışan bu düşünceyi doğru bulmadığımı söyleyerek kınıyorum. Bu karara tepki olarak da ASKF sahasında şampiyonluk kutlaması yapmayacağımızı da tüm spor kamuoyuyla paylaşmak isterim. Şampiyonluğumuzu ilerleyen günlerde güzel bir organizasyonla kutlayacağımızı da özellikle belirtmek isterim.”

“SON DERECE GÜZEL BİR LİGİ GERİ BIRAKTIK”

Açıklamasının devamında elde ettikleri şampiyonluğa da değinen Taşkın; “Hak ettiğimiz, fair-play kurallarını en önde tutarak ulaştığımız şampiyonluktan ötürü başta kulübümüzün Genel Başkanı Sayın Emre Aksoy’a, teknik direktörümüz Mehmet Derya Mazlum’a, teknik heyete ve Zağnosspor ruhuyla mücadele eden oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Hiçbir şaibeye mahal vermeden, hiçbir kulüple dostluk ve kardeşlik anlayışının dışına çıkmadan son derece güzel bir ligi tamamladığımızı özellikle ifade etmek isterim. Sezon boyunca ligde özveriyle mücadele eden, ter döken ve Trabzon futboluna katkı sunan tüm antrenörlere, futbolculara ve yöneticilere de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.