Santa harabeleri olarak adlandırılan tarihi bölgenin turizm için çok büyük gelecek vaat ettiğine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Santa’nın benzeri yok. Burası bir tarihi kent. Bu şehir ortaya çıkarılmalı. Orası bir dünya mirasıdır ve bu dünya mirasının ülkemiz turizmine kazandırılması için hep birlikte ciddi çalışmalarımız olacaktır” dedi.

Santa harabelerine Trabzon’dan, Yanbolu Vadisi üzerinden ulaşımın sağlandığına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, bu yoldaki sorunları ortadan kaldırmak için harekete çektiklerini kaydederken, yolun Gümüşhane il sınırları içerisinde kalan kısmının bakım-onarım çalışmalarının da Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını kaydetti.

Konuyla ilgili olarak planlamalarını kamuoyuyla paylaşan Gümrükçüğlu, “O vadi dünyanın en güzel vadilerinden biri. O bitki örtüsü, o çamlar, o gürgen ağaçları, sırf yürüyerek gezdir orayı turistlere, hayran olurlar. Karayolları Bölge Müdürü Sayın Selahattin Bayramçavuş’la görüştüm, yolun Atayurt’a kadar ilk 20 km’lik kısmını yapıyor.

Yavaş yavaş tamamlıyor. Ondan sonraki 10 km’lik kısmı, rahmetli valimiz Recep Kızılcık ile birlikte asfaltlamıştık. Ondan sonra bizim sınırımız bitiyor. Oradan Santa’ya kadar 8-9 km var. O 8-9 km Gümüşhane il sınırlarında. Ben Gümüşhane’yi çok seviyorum. Benim dedemden babamdan kalan yayla evi de Gümüşhane il sınırlarındadır. Bu konuda Fen İşleri Dairesine gerekli talimatları verdim. Orada seyyar konkasörümü koyup en güzel kalker malzemesiyle, kanavalarını da yaparak o yolu güzelce serip, silindirle sıkıştıracağız. O 8-9 km Gümüşhane sınırlarında olsa da yapıp çıkacağız. Santa’ya ulaşmak isteyen en güzel şekilde ulaşacak” şeklinde konuştu.