Amasya, Trabzon ve Kırıkkale'de Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Amasya'da da yürüyüş düzenlendi.

Saraydüzü Kışlası önünde toplanan öğrenciler, vatandaşlar ve il protokolü, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Şehzadeler Geziyolu'na kadar yürüdü.Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, burada yaptığı konuşmada, Mehmetçiğin her ne şartta olursa olsun kahramanlığını, yiğitliğini ve cesaretini kaybetmediğini söyledi.

Sarıkamış Harekatı esnasında da Mehmetçiğin yenilmediğini vurgulayan Çomaktekin, aziz vatan toprakları ve ulvi değerler için şehitlik mertebesiyle şereflendiğini anlattı.Özellikle gençlerin ecdadın çektiği sıkıntıları çok iyi idrak etmesi gerektiğini vurgulayan Çomaktekin,"Bizler hafif yağmur altında bile kış şartlarından rahatsızlık duymamıza rağmen Mehmetçik böyle bir kahramanlık örneği göstermiştir. Böylece Kars, Ardahan ve Sarıkamış bugün çok şükür vatan toprağı olmuştur" dedi.

Çomaktekin, bu hatıraların sıcak tutulması ve gençliğe aktarılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.Soğuk hava nedeniyle katılımcılara çay ve simit servisinin yapıldığı etkinlik, şehitler için yapılan duanın ardından sona erdi.Sarıkamış şehitleri anılıyor- Sarıkamış Harekatının 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında Trabzon, Giresun,Rize ve Bayburt'ta yürüyüş düzenlendi.

Sarıkamış Harekatının 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Trabzon, Giresun, Rize ve Bayburt'ta yürüyüş düzenlendi.Şehitlerin anılması gençlere tarih bilincinin kazandırması ve vatan sevgisinin aşılanması amacıyla Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları" çerçevesinde, bir grup genç, kent merkezindeki Uzun Sokak girişinde bir araya geldi.Aralarında Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı'nın da yer aldığı, ellerinde "Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak" yazılı pankart taşıyan gençler, aynı sokak üzerinden Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar sessizce yürüdü.Burada, şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.