CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ya çağrıda bulunarak, “1 Haziran’da bu stadyumu bitirsinler ben gazetelere ilan verip onlardan özür dileyeceğim. Eğer bitiremezlerse onlardan aynı davranışı bekliyorum. Sayın Balta, buyursun gelsin Hodri Meydan” ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen ve CHP eski Milletvekili Umut Oran, CHP il başkanlığı binasında birlikte basın toplantısı düzenlediler.

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, geçtiğimiz günlerde Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasına, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın aynı yerde cevap vermesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Pekşen, “Akyazı Stadyumu bugünlerde gündemde. Ne kadar zamanda biteceğine arşivlere bakarak görebilirsiniz. İki yılda bitireceklerini söylemişlerdi. Bir sürü boş laf ürettiler. Aradan 8 yıl geçti. ’Şimdi ise Haziran’da bitireceğiz?’ diyorlar. Takipçisiyiz, hani bu sezonun ikinci yarısına yetişecekti. 15 gün önce partinin seçim startını verirken, ’ligin ikinci yarısına yetiştireceğiz’ dediler. Akyazı’da basın açıklaması yaparken doğrudan bir belge gösterdim. Devletin yazışmasını gösterdim. Sayın Balta doğru söylüyor. Belgesiz konuşmak muhalefet değildir. Ben belgeyi önlerine koydum. Ama desteksiz atmakta siyaset değildir. Kamuoyuna sunduğumuz belgeye cevap versinler. Muhammet Balta diyor ki ’Akyazı Stadyumu Haluk Bey’in aklına şimdi mi geldi?’. Ben bu konuyu sürekli gündeme getirdim. Bir milletvekilinin gündeme getirdiği konulardan bir haber olan bir iktidar partisi milletvekili, zaten Trabzonlular’ın sorunlarına bir haber olduklarını Trabzonlu bile biliyor. Akyazı Stadyumuyla ilgili olarak söylediklerimizin tamamı yerli yerinde duruyor. Eğer bu stadyum 1 Haziran tarihi itibari ile açılırsa ben bütün gazetelere ilan vereceğim ve bunu yapan iktidara teşekkür edeceğim. Onlardan da ’özür diliyorum’ diyeceğim. Eğer bu stadyum 1 Haziran’da bitmez ise ’Biz halkı sürekli aldattık. Yalan söyledik diye gazetelere ilan vermeyi taahhüt ediyor mu?’ sayın Balta, kendisini davet ediyorum buyursun ’Hodri Meydan’ kendisini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA FİRMALARIN PEŞİNDEYİZ”

Pekşen, asgari ücret konusunda da Trabzon’da yaygın olan bir uygulamayı eleştirerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Asgari ücret konusunda yeni bir tartışma var. Bize yağmur gibi bilgi geliyor. Buradan bunu yapan firmaları uyarıyoruz. Bunları yapan firmaların yakasına yapışacağız. İşçi arkadaşlara söylüyoruz. Bu tür uygulamalarla karşılaştığınız zaman bunu tanıkla bile ispat edebilirsiniz. İşçinin banka hesabına asgari ücreti yatırıyorlarmış. Sonra işçi geliyormuş aldığı paranın bir kısmını geri iade ediyormuş. Bu çok yaygın bir uygulamaymış meğer Trabzon’da. Birçok işverene ödediği maaşın bir kısmını geri alıyormuş. İşçiler bunu söylüyorlar, firmaları biliyorum. İşçiler de biliyorum. Onları uyarıyorum. Karadeniz Bölgesi’nde CHP ortaya atıp yanıldığı hiç bir iddiası olmadı. CHP örgütü sahada bu kadar dik bu kadar yürekli belki de hiç gezmemiştir.“

Editör: TE Bilişim