Kente yakışan modern bir devlet hastanesini kendilerinin de istediğini vurgulayan doktorlar, "Parçalanmış bir hastane sistemi hem vatandaşın hem de biz sağlıkçıları zor duruma düşürmektedir. Hangi hastayı hangi hastaneye göndersek konusunda bizler sıkıntıya düşerken vatandaşımız bizden yüz kat daha fazla sıkıntı çekmektedir. Trabzon Tabip Odası’nın bu konuda da çalışması vardır ve valiliğe, belediyeye ve bürokratlara sunulmuştur" ifadelerini kullandılar.

Oda'nın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Yer konusunda Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası gibi bir çok odanın görüşleri çok önemlidir. Eminiz ki Trabzon siyasetine yön verenler bu konuda tek bir kişinin söylemiyle hareket etmeyecektir.

Biz Trabzon Tabip Odası olarak Şehir Hastanesi’ne karşıyız. Biz modern bir devlet hastanesi istiyoruz.

Şehir Hastanesi'ne neden karşıyız;

  • Şehir Hastanesi'ni yapacak firmaya yeri devlet veriyor.
  • Firmanın uluslararası bankalardan alacağı krediye devlet kefil oluyor.
  • Firma yaptığı hastanenin maliyetini 3 yılda geri alıyor,22 yıl fazladan kira alıyor.
  • Firmaya % 70 doluluk garantisi veriliyor. Yani yazın hastaneler dolu olmadığında %70’in altını devlet firmaya ödüyor (Osman Gazi Köprüsü gibi).
  •  Ve en can alıcı nokta; şehir hastanesi kaç yataklı ise o kadar yatak kapatılıyor.Yani yatak kapasitesi arttırılamıyor. Diğer hastanelerdeki servisler kapatılacak.

Özel hastaneler kar üstüne kurulmuş hastanelerdir. Az personelle çok hasta bakıp kar etmek isterler. Hizmet değil kar esastır. Şehir Hastanesi özel hastane olduğuna göre gerisini siz düşünün. Bu da gösteriyor ki Şehir Hastanesi yapılırsa oraya da fark ödeyerek gidilebilecek. Trabzon’umuza kaliteli bir DEVLET HASTANESİ yapılmasını istiyoruz. Siyasilerimizin ve bürokratlarımızın buna gücü olduğuna inanıyoruz."

Editör: TE Bilişim