Başbakanlık resmi destekli projelere imza atan ve Başbakanlık tanıtma fonu temsilciliği tarafından desteklenen Şehr-i Medeniyet Kültür projesi ve defilesinin, ülkemizin uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak ve gücünü keşfetmesini sağlayacak bir etkinlik olduğunu belirten Yapımcı Savaş Uğurlu, ''Trabzon Valiliğimiz ve diğer kurum kuruluşlarımızın destekleyeceği projemizde, Trabzon valimiz sayın Abdil Celil Öz'e projemizin bilgilendirmesini yolladığımızda Trabzon'a ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacağından dolayı ellerinden ne gelirse yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ayrıca ''Bu önemli kültür projemiz yaklaşık 3 yıldır devam ediyor. Yıl sonuna kadar birçok ilimizde ve yurt dışında tarafımızca gerçekleşecektir. Şehr-i Medeniyet Kültür defilesi ve projesinde es geçemeyeceğimiz yerlerden biriside Trabzon ilimiz. Birçok farklı kültürü içinde barındıran Trabzon da da projemizi Kasım ayında gerçekleştirmek için gerekli görüşmelere başladık. Trabzon'umuzun geleneğini, kültürlerini ve medeniyetlerini uluslararası platformlarda tanıtmak için çalışmalarımız başladı. 'dedi

ÖNEMLİ İSİMLER DAVET EDİLECEK

Yaklaşık 3 yıldır gerçekleşen Şehr-i Medeniyet Kültür projesinin Trabzon ayağında birçok önemli davetlinin olacağınıda belirten Uğurlu, ''Ulusal ve Uluslararası projelere imza atan ve kadrosunda halen uluslararası televizyonlara muhabirlik, temsilcilik yapan Medyadoktoru Yapım Organizasyon firmamız ŞEHR-İ MEDENİYET KÜLTÜR DEFİLE projesini Trabzon ilimizde de Kasım ayı ortası gibi ''ŞEHR-İ MEDENİYET TRABZON" (KARADENİZ) ismi ile gerçekleştirecektir. Alanında önemli köşe yazarlarını, sanatçıları, uluslararası basın mensuplarını da etkinlik günü Trabzon'umuza davet edeceğiz.

Trabzon'umuzun kültürünü, kumaşını, yöresel kıyafetlerini ulusal ve uluslararası platformlarda geniş kitlelere duyurabilmek için 40 parça özel koleksiyonu alanında önemli modellerin (Çağla Şikel, Özge Ulusoy vb) isimlerin tanıtımı ile ortaya çıkaracağız. Projemiz ile alakalı gerek Trabzon Valimize, gerekse Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ile Trabzonlu milletvekillerimize bilgilendirmeler yapıldı. Onlarında desteklerini alarak ortaya çok konuşulacak bir projeyi Trabzon'da da yapmak istiyoruz. 'dedi.

Editör: TE Bilişim