CHP İl Başkanı Turgay Güngör, Haydar Revi'nin kendisiyle ilgili açıklamalarına cevap verdi.

İşte Güngör'ün açıklaması: "Ülkede birçok AK Partili belediyelerin üst sıralarda yer aldığı Gezici Araştırma Merkezi’nin yaptığı 'En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları' anketinde, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 büyükşehir belediyesi içinde 29. olmuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanının bu objektif araştırmada neden sonuncu olduğunu sorgulamak yerine, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi anketi yapan şirketi karalamaya gitmiştir. Ankette birçok AK Partili belediye başkanları üst sıralarda yer aldığını görmektedir. Yani yapılan araştırmanın objektifliği ortadır.

Vatandaş memnuniyetinin baz alındığı ankette, Trabzon’lunun Gümrükçüoğlu’nu neden başarısız bulduğu sorgulanmalıdır. En basit bir yangını bile söndürmekten aciz kalan, İlçelerde İtfaiye teşkilatı kuramayan Büyükşehir’in, 3 yıldır uyarılarımıza rağmen kitlesel yangınlar olunca ancak itfaiyeleri ilçelere yerleştirmeye başladı. Büyükşehir’in AK Partili belediyesi olmayan ilçelere ne kadar katkı sağladığı ortadadır. Gidip bir Düzköy’e bakın. Büyükşehir sorumluluğunda birçok mahalle yolları stabilize ve kasisten geçilmiyor. Düzköy İlçe Belediye Başkanının serzenişlerini ve ayrımcılığın tavan yaptığını alanlara inerseniz göreceksiniz.

Devlet yatırımlarını Belediyenin yatırımları gibi gösteren Sayın Haydar Revi’ye tavsiyemiz Trabzon caddelerinde bir dolaşırsa, şehirdeki kaosu görebilecektir. Kentimiz hava kirliliğinden tutun da trafik sorununa kadar birçok sorunla Trabzon halkı karşı karşıyadır. Trabzon sokaklarında eski temizlik kalmadı çöpten geçilmiyor, kaldırımlar kırık dökük. Esnafın kaldırım işgallerine çare bulunamıyor. Ana caddelerde gelişigüzel park eden araçlar nedeniyle, Trabzonlular sokaklarda yürüyemiyor.

 Meydan Parkı’nda belediye binası yıllardır bitirilemedi. Yeşille meşhur Trabzon şehrimizde insanlar yeşile hasret yaşamaya başlarken, belediye boş bulduğu yeşil alanları otoparka dönüştürmeye çalışıyor. Başlayan kentsel dönüşüm projelerinin birçoğu geçmiş belediyenin projeleri olduğunu unutuyor. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi, başkanlığının ilk yıllarında bitireceğim sözünü veren Sayın Gümrükçüoğlu’nun, aradan 8 yıl geçtiğini Sayın Revi’ye hatırlatmak isterim. Kentsel dönüşümlerle Trabzon’da biriken molozlar ve o alanlara vatandaşların attığı çöplerle şehri çöplüğe çevirdiğini göremiyor mu? Bari o molozları ve çöpleri temizleyin de kentin imajına olumlu katkı sağlayalım.

Defalarca söylememize rağmen Beşirli sahilinde yaya yürüyüş yolunda, denize ulaşan yağmur suyu menfezlerinden hala kanalizasyon atıklarının aktığını ve kokuların kış mevsimi olmasına rağmen insanları rahatsız ediyor.  Yıllardır burası böyle Derin deniz deşarj sistemi neden çalışmıyor veya randımansız çalışıyor veya çalıştırılmıyor neden? Sayın Gümrükçüoğlu bu sorunu ne zaman çözecek?

Kısaca, Sayın Revi, biten projeler için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Tabii ki, biten projelerden tüm vatandaşlar gibi bizler de yararlanacağız. Gidip torunlarımızla dolaşıp, kahvaltılarımızı da yapacağız. Yoksa buna da engel mi var? Ancak, sekiz yıldır henüz başlanamayan veya başlayıp da ağır aksak giden insanların sağlığını ve psikolojisini olumsuz etkileyen işler, projeler için ne düşünüyorsunuz? Yoksa, Anayasa değişikliği teklifinin Meclisten geçmesini ve referandumdan onay almasını mı? Bu teklif de Meclisten, baskı, tehdit, şantajla geçse bile bu kez halkımız AKP iktidarına ve Sayın Cumhurbaşkanına unutamayacağı güzel bir ders verecektir. Buna hazırlıklı olmanızı öneriyorum."