"İki tane 15 Temmuz var. Bir halkın 15 Temmuz'u, iki sarayın 15 Temmuz'u. Halkın 15 Temmuz’unda halk sokaklara indi, 249 şehitle ve 1000’i aşkın gaziyle darbeyi önledi" diyen CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç, “Biz buna halkın, sokağın 15 Temmuz'u diyoruz. Bu 15 Temmuz bizim onurumuz, gururumuzdur. Bir de Saray'ın 15 Temmuz'u var. Sokağın 15 Temmuz’undan, darbe girişiminden yararlanıp, 20 Temmuz’da KHK yetkisi alarak TBMM’yi devre dışı bırakarak, sivil darbenin yolunu açan 15 Temmuz’dur. Saray'ın 15 Temmuz'una sonuna kadar karşıyız. Sonuna kadar direneceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Saray'ın 15 Temmuz'undan 5 gün sonra 20 Temmuz’da sivil darbe yapıldı, TBMM’nin yetkileri alındı. Adalet mekanizması tamamen siyasi otoriteye bağlandı.” dedi. 

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNE KATILACAĞIZ

CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç, FETÖ Terör Örgütü'nün 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü’nün 1. yıldönümünde Trabzon Valiliği’nin açıkladığı programın bir kısmına uyacaklarını söyledi.

Trabzon Valiliği'nin başlatacağı programa değinen Celal Akaç, “CHP Trabzon Örgütü olarak, 11 Temmuz Salı günü saat 13:00’da İskenderpaşa Camii’nde öğle namazını müteakip Mevlid-Şerif okunmasına, 13 Temmuz Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz ve Milli İrade konulu panele katılacağız.  14 Temmuz’da saat 13:00’da İskenderpaşa Camii’nde cuma namazı müteakip ikram, 15:30’da Sülüklü Mezarlığı’nda şehitlik ziyareti, 19:00’da Şehit Aileleri ile Gazilerimi ve Ailelerine Novotel’de verilecek yemeğe, 15 Temmuz’da Forum AVM’de 15 Temmuz Fotoğraf ve Karikatür sergisine de katılacağız. 11 Temmuz Salı günü saat 11:00’da Valiliğin programında göre 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz Samet Uslu ve Sedat Kaplan’ın kabirlerinin ziyaret edilmesi Valiliğin programının ellimize geç gelmesi nedeniyle katılamayacağız ama il yönetimi olarak ayrı bir gün kabirler ziyaret edeceğiz ve şehitlerimizin ruhuna dua edeceğiz” dedi.

Başkanvekili Celal Akaç, 20 Temmuz Perşembe günü yapacakları detaylı basın açıklamasıyla düşüncelerini açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.