Soylu, Trabzon’un Ortahisar ilçesi Ganita mevkisinde restoran olarak hizmet veren gemide düzenlenen sahur programında yaptığı konuşmada, milletin zengin bir millet olduğunu söyledi.

Milletin aynı zamanda çalışkan olduğunu belirten Soylu, şöyle devam etti:

Hem gönlü zengindir hem hedefleri zengindir hem de yapabileceklerinden başkası adına imtina etmeyecek kadar büyük bir zenginliğe sahiptir. Ama bizim özellikle çok çalışmak ve sürdürülebilir bir akıl ortaya koymak zorunluluğumuz var. Çünkü rekabet ettiğimiz ve karşı karşıya kaldığımız unsurlar ellerindeki fen imkanlarıyla, teknolojik imkanlar ve diğer birtakım iletişim imkanlarıyla bizim biraz üzerimizdeler. Biz ancak çok çalışarak bu açığı ve bu arayı kapatabiliriz. Gördüğüm budur. Boş bir kapasitemiz var, bu kapasiteyi doldurmalıyız. Bunu doldurabilmek de bizim imkan kabiliyetimizdedir. Bunun için de büyük bir avantajımız var; liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. 21’inci asırdaki bizim en büyük avantajımız bugünkü liderimizdir. Bu fırsatı en iyi yönetebilme adımını atmak durumundayız. Bunu yaptığımız andan itibaren bizim bazen yaşadığımız endişelerimizi ve korkuları bizden sonraki nesiller yaşamazlar. Şu anda zihnimizden geçen birtakım meseleleri bizden sonraki nesiller zihninden geçirmezler. Bugün atacağımız adımlar, Türkiye’nin bundan sonra üzerine oyun oynamaya çalışanların cesaretini kırar. Bunu hep birlikte yapıyoruz zaten. Gelecekten ümidimiz çoktur.”

“Türkiye’de bu tabloyu görüyorum
Soylu, konuşmasında terörle mücadele çalışmalarına da değindi.

Son 9-10 ayda yürütülen terörle mücadeleye dikkati çeken Soylu, bunun yanı sıra “Acaba söyledikleri gibi var mı?” diye terörün kapasitesini ölçmeye çalıştıklarını anlattı.

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

İfade etmek istiyorum ki çok net bir şekilde terörün bireysel eylemleri her yerde olabilir, dünyanın bütün ülkelerinde var şu anda ama Türkiye’yi yıllardan beri bezdiren ve bir güçmüş gibi Türkiye’nin bütün anlayışını ortadan kaldırmaya çalışan, birliğimize ve beraberliğimize kasteden ve kendi güçleri üzerinden bunu yapabileceklerine inananların takatlarını ve güçlerini görüyoruz. Bir şey söyleyeyim; Batı bugün DEAŞ dahil olmak üzere bakın enteresan bir şey söylüyorum, Batı bugün DEAŞ dahil olmak üzere terör örgütlerinin arkasından çekilsin, Ortadoğu coğrafyası bir barış ve kardeşlik coğrafyası olur. Bu kadar açık ve nettir. Bana sorarsanız ne tablo görüyorsunuz, ben Türkiye’de bu tabloyu görüyorum. Etrafımızdaki coğrafyalarda da bu tabloyu görüyorum. Bütün bunlara rağmen Türkiye’yi diz çöktüremeyecek ve Türkiye’yi istedikleri istikamete getirtemeyecek bir durumdalar. Aynı zamanda ‘Etrafımızda kiminle ilişki kurarsak, acaba ona ne çelme takarsak Türkiye’yi bundan etkileriz’ diye bir anlayışları söz konusu. Bunda da muvaffak olamıyorlar ve olamayacaklar.

“Bugün bu ülkenin kendi yarınına sahip çıkma zamanıdır”

Soylu, Türkiye’nin içine birçok fitne tohumu ekildiğini dile getirerek, bunların hepsini bildiklerini ifade etti.

Bugün bunları ayıklamanın zamanı olduğunu vurgulayan Soylu, “Bugün bu ülkenin kendi maneviyatına, kendi milli çizgisine, kendi samimiyetine ve kendi yarınına sahip çıkma zamanıdır. Eğer biz bugün bunu ıskalarsak, bu coğrafya bugün bir daha bu fırsatı elde edemeyebilir. Onun için bunu büyük bir sorumluluğun içerisindeki nesil olarak hep birlikte addediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Bunun büyük bir fırsat olduğuna dikkati çeken Soylu, “Bugüne geleceğimizi hiç düşünmüyorduk ama Allah razı olsun inanmış bir lider, milletin inandığı bir lider, milletine inanan bir lider ve milletin inancıyla ve kendi ruh köküyle beraber bugüne hep beraber adım attık. Önümüzde çok az bir eşik kaldı. Bu eşiği aştığımız andan itibaren, bilmenizi istiyorum ki dünyada bambaşka bir Türkiye olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Bu memleket böyle bir memlekettir”

Bakan Soylu, “Karşı karşıya kaldığım Batılıya bugüne kadar ezik olmadım.” diyerek, bunu net bir şekilde söylediğini belirtti.

Batılılara, hangi yanlışları yapıyorlarsa, hangi yanlışların içindelerse bu ülke ve bu millet sayesinde yüzlerine teker teker söylediklerini dile getiren Soylu, “Çünkü Türkiye çok mesafe almış bir ülke ve onların ortaya koymuş oldukları anlayışı da hak etmeyen ve imkanlarına rağmen hem dünyaya hem de etrafındaki coğrafyaya daha yüksek bir kabiliyet sergileyebilme anlayışına sahip bir ülke. Öz güvenimiz yerimizde. Bunu gençlerimize, çocuklarımıza nakşetmek zorundayız.” diye konuştu.

Sorumluluk sahibi olduklarını da anlatan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

Şehit ve gazi iftarında, 6 teröristi etkisiz hale getirdiğimizi, 6 teröristin bugün sınırlarımızdan teslim olduğunu, buna gece bir tane daha ilave oldu ve şimdi gece 4 teröristin daha etkisiz hale geldiğini söylemek istiyorum. Demek ki biz burada huzurla dururken, birileri bizim adımıza büyük bir mücadele veriyor. Bu memleket böyle bir memlekettir. Oradaki çocukların, gençlerin, evlatlarımızın, kiminizin kardeşi, kiminizin çocuğu yaşında olanların hepimiz adına ortaya koymuş oldukları bu mücadele, sadece kendi ruh dünyalarından kaynaklanmıyor. İşte sizin, bu milletin, bu millete emanet edenlerin bir birikimini orada tecelli ettiriyorlar. İfade etmek istiyorum ki buradan çok güçlü çıkıyoruz, çok güçlü de çıkacağız. Bunu sağlarken ve gerçekleştirirken de kol kola olmalıyız, omuz omuza olmalıyız ve büyük bir mücadele gerçekleştirmeliyiz.

Programa, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

Soylu, sahur programı öncesi Arsin ilçesinde Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfını ziyaret ederek, Vakıf Başkanı Ahmet Özdemir ve diğer yetkililerle sohbet etti.