Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise, “Türkiye’nin bir bölgesini istikametinden kopartmaya çalışan gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Ama 78 milyonun bu konuda ki hassasiyetimizi ve bu konuda yapmamız gerekenleri ortaya koyarken diğer taraftan da ülkemizin geleceğiyle ilgili yapmamız gerekenlerle yolumuza devam ediyoruz.  Bu yeni Türkiye’nin en önemli tariflerinden biri olmalı. Türkiye’nin dinamiğini her alanda devam ettirmek en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Bu medeniyetin bütün değerlerini taşımak en önemli asli görevlerimizden bir tanesidir. Onun için turizm konusunda atılan bu adımların önümüzde ki süreçte Karadeniz’de bir farkındalığı oluşturacağını düşünüyor ve inanıyorum.

 1,5 SAAT ÇALIŞMALARIN ÜZERİNDEN GEÇTİK  

Dün akşam Kıymetli bakanımızla 1,5 saat bugün yapılacak çalışmalar üzerinden geçtik. Göreceksiniz, bugüne kadar Karadeniz’de, Bayburt’tan Artvin’e kadar oradan Sinop’a kadar yapılması gereken bunlar neyi bekliyorlar diye dertlendiğimiz meselelerin her biri çok ince detaylarla çalışıldı.   Avantajlar var bu bölgede. Medeniyet avantajı. Körfezden gelen dostlarımızın, “Her halde cennet budur” diye tarif ettiği bir bölge. Yöresel mimarimiz ile kendi farkındalığını ve ayrışmasını net bir şekilde ortaya koyan bir bölge. Bu bölge kümelemeyi en iyi şekilde başaran bölge.    

RİZE HAVAALANI BÖLGENİN HAYATİ ÖNEMİNİ ARTTIRACAK

Giresun – Ordu Havaalanı yapılacağı söylendiği zaman Trabzon civarında olumsuz etkilenir miyiz diye düşünenlere, rakamlar olumlu etkilenirsiniz diye verdi. Rize Havaalanı yapılacak. Bölgenin hayati önemli o kadar artacak. Daha bizim İran ayağımız var. Daha bizim Batum ayağımız var. Daha bizim Yunanistan ayağımız var. Bütün bunların hep birlikte oluşacağı anlayışını ortaya koyacak destinasyonu ortaya koyacaktır.  7 Haziran ile 1 Kasım arasında burada bu ihtiyacı gördükten sonra, Arkadaşlarımıza da örnek olması hasebiyle 2 temel çalıştayı gerçekleştirdik. Biz Bursa’nın, Yalova’nın özellikle bu körfez turizmine düşmediği noktaya düşmemek için neler yapmalıyız. Bu bölge turizmi nasıl geliştirmeli. Her biri kendi adına kendi görevlerini yukardan aşağı belirledik.  

YA BUGÜN KIZACAKLAR YA DA YARIN BEDDUA EDECEKLER

Antalya turizm sezonuna nasıl hazırlanıyorsa, bizde öyle hazırlanmalıyız.  Yaz aylarında bu bölge kendi nüfusunun yüzde 60’ını 70’ini almaktadır.  Mirasımızın en önemli noktaları yaylara hangarlar yapılması doğru değil. Biz bunun için Trabzon ölçeğinde bir karar aldık. Belki seçmenlerimiz bize kızacaktır. Ama biz bu riski almalıyız. Ama ya bugün kızacaklar, ya da yarın beddua edecekler. 2016 yılında hiçbir yaylada kaçak yapılaşma ortaya koyan yayla evi olmayacak. Yapıldığında da yıkılacak. Biz bu konuda adım atmazsak, geleceğimizi nereye terk edeceğimizi bilinmez. O zaman neden Yeşil Yola yatırım yapılmaktadır. Turizm sadece gelir elde edilen bir meta olarak görülmesi son derece yanlış olur” 


Editör: TE Bilişim