Soylu, bugün Gazipaşa Caddesinde esnafla bir pastanede düzenlenen kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonrası konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon’un sadece tarihsel bir kültürel mirasın zenginliğini içeren bir şehir olmadığını ifade ederek“Bizim Trabzon’da bugüne dair en önemli önceliklerimizden bir tanesi turizmin iç işleyişinin bizden yana bir eksiklikle karşılaşmamasıdır. Onun için herkes elinden geleni yapmalıdır. Bunu çok kompleks, çok geniş bir şekilde ele almak bizim temel zaruretlerimizden ve zorunluluklarımızdan bir tanesidir. Onun için biz ne hedefliyoruz, kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız bizim nelerdir. Biz Türkiye’nin merkezi yönetimini tasvip eden Ankara’ya neler önermemiz gerekir. Ve biz neler düşünüyoruz. Ankara’da bir merkezi planlamadan ziyade bir yerel planlama olarak biz neler yapmalıyız ve biz nasıl bir hazırlık ortaya koymalıyız” dedi.

Uzungöl’ün Trabzon turizmin şuandaki çekici merkezi olduğunu kaydeden Soylu, “Uzungöl’ü nasıl çeşitlendirebiliriz, daha iyi bir merkez haline getirebiliriz. Elimizde maalesef Körfez turisti İstanbul ilişkisi, Körfez turisti Bursa ilişkisi, Körfez turisti Yalova ilişkisi gibi örnekler var. Bu örnekler maalesef tam arzu ettiğimiz örnekler değil. Bunu sürdürebilir kurmalıyız. Bunun için ne katma değerler daha üretebiliriz. Yayla turizmini nasıl geliştirebiliriz. Oradaki ihtiyaçlarımızı nasıl turizmle örtüştürebiliriz bütün bunlar bizim temel çalışma alanlarımız. Gücümüz ne kadar yeterse” ifadelerini kullandı.

Milletvekili olarak sorumluluklarının olduğunu vurgulayan Soylu, “Bu sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Sokağa çıktığımız zaman hemşehrilerimiz, seçmenlerimiz, vatandaşlar bize bunu soracaklar. Siz ne yaptınız diyecekler. Karneniz nedir diyecekler. Biz dördüncü yılın sonunda tabi Allah ne kadar nasip ederse onu bilemeyiz. Ama dördüncü yılın sonunda karnemizin Trabzon seçmenine karşı iyi olması için çaba sarf etme zorunluluğumuz var” diye konuştu.