Yaklaşık 4 milyon TL’lik maliyeti tamamen Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanan ve 5 bin 653 metrekare alan üzerine kurulan park, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek spor temalı parkı olarak öne çıkıyor.

Spor Temalı Park’ın içerisinde çocuk oyun alanı, koşu pisti, spor alanları, basketbol ve voleybol sahaları, kapalı otopark, kapalı spor salonu (kapalı spor salonunun içerisinde iki adet jimnastik salonu ve bir adet squash salonu) piknik alanı ve kafeterya bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a son derece önemli bir yatırımı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Söz konusu yatırımın adından da anlaşılacağı gibi spor ağırlıklı bir yaşam alanı olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuz son derece güzel bir yaşam alanına daha kavuşmuştur. Spor temalı parkımız hem büyüklüğü, hem maliyeti, hem de vatandaşlarımıza sunduğu olanaklar açısından dev bir yatırımdır. Şehrimize böylesine güzel bir yatırımı daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim