Eğitim Öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte şehir dışından Trabzon’a binlerce yeni öğrenci akın etti. Üniversite tercihlerini Trabzon KTÜ’den yana kullanan öğrencilere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu güzel bir jest yaparak hafta sonu ücretsiz deniz turu düzenlettirdi.

Trabzon’a gelen binlerce üniversite öğrencisi Bakan Soylu’nun bu jestini duyunca adeta Beşirli sahiline akın etti.

Uzun kuyrukların oluştuğu Beşirli sahilindeki Mavi Saray isimli şehrin ilk yüzen restoranıyla şehri denizden görme fırsatı bulan üniversite öğrencileri kendilerine bu jesti yapan Bakan Soylu’ya teşekkür ettiler. Öğrenciler Mavi Saray ile deniz gezisi yaparken Karadeniz müzikleri eşliğinde de gönüllerince eğlendiler. 

KTÜ öğrenci konseyinden de çok sayıda öğrencinin katıldığı hoş geldin gezisinde . KTÜ Öğrenci İşleri Konsey Başkanı Recep Çolak’ta bir konuşma yaparak etkinliği düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bu güzel düşüncesinden ötürü teşekkür edip ‘Şehrimize ve üniversitemize yeni gelen arkadaşlarımızın motivasyonlarını biraz olsun arttırabilmek için böyle bir gezi tertip edilmesi gerçekten etkileyici oldu. Üniversite ile şehir arasındaki bağları bu tür etkinliklerle daha da sağlamlaştırabiliriz’ ifadelerini kullandı. 

BEŞİRLİ’DEN TURLAR ÜCRETSİZ

Mavi Saray Restoran ortaklarından Raif Yazıcı ise öğrencileri çok iyi anladığını belirterek; “ 10 yıldan fazla öğrencilik yaptım ve öğrencilerin üniversite okuduğu yerlerde neleri beklediklerini biliyorum. Bu yüzden böyle bir organizasyonun  düzenlenmesi çok anlamlı oldu.  Sayın Bakanımız bu tür konularda çok hassas. Öğrencilerimize bu jesti ile güzel bir gün yaşattı. Kendisine bizlerde teşekkür ediyoruz. Öğrenciler için yapılan her yenilik, her davet yani kısacası onlara kendilerini düşündüğünüzü hissettirdiğiniz an kalplerini fetedersiniz. Eğitimin her alanında bulundum araştırma görevlisi, öğrencilik… Öğrenciler bizim her şeyimiz, geleceğimiz” şeklinde konuştu.

Yazıcı açıklamasında ayrıca artık Beşirli sahilinde demirleyen Mavi Saray gemisine girişlerin ücretsiz olacağını da belirterek ‘Trabzon’da denize nazır oturup yemek yiyebileceğiniz, çayınızı yudumlayacağınız işletme sayısı çok az. Beşirli’de gemiye gelen misafirlerimizden giriş ücreti almayacağız. Normal bir cafe restorana geliyor gibi gemimizi kullanabilirler’ ifadelerini kullandı.