Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda Hristiyan Ortodokslarca ‘Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü’ olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos’ta 6. kez ayin gerçekleşecek. 


88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010'dan itibaren Hristiyan Ortodokslar'ın ayin yapmasına izin verilen tarihi Sümela Manastırı'nda, bu yıl 6. ayinin gerçekleştirilecek olması münasebetiyle hazırlıklar sürüyor.


Bu yıl yapılacak ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da her yıl olduğu gibi yönetmesi beklenirken, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, her yıl olduğu gibi bu yılda ayinin normal program çerçevesinde yapılacağını söyledi.


Ayinle ilgili kendilerine talep ulaştığını ancak ziyaretçi sayısıyla ilgili kesin bilgi bulunmadığını belirten Vali Öz, “Her yıl 15 Ağustos’ta olduğu gibi bu yılda program normal seyrinde devam edecek. Şu an ziyaretçi sayısını söyleyemiyoruz ancak normal program olacağını düşünüyoruz. Bize gerekli bilgiler geldi. Biz de hem trafik olsun çevre temizliği olsun diğer boyutuyla tedbirlerimizi alıyoruz. Şu an için olağanüstü bir durum beklenmiyor. Arkadaşlar gerekli çalışmayı yapıyorlar. Gelecek ziyaretçiye göre biz tedbirimizi alıyoruz. Fener Rum Patriği Bartholomeos da büyük bir ihtimalle ayine gelecek” dedi.