Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde Altıok şu soruların yanıtını istedi;

1. Yangın yedi ayrı yerde, aynı anda nasıl çıktı? Yangının bölgede bulunan Katı Atık Tesisi ile bir ilgisi var mıdır? Katı atık tesisinde yapılan çalışmalardan yangının çıkma ihtimali nedir?

2. Aynı bölgede bulunan Katı Atık Tesisine ek olarak planlanan ve 3 gün önce ÇED raporu yayımlanan “Katı Atık Düzenleme Projesi Ek Lot Projesi” gerekli olan alanın açılmasıyla yangın arasında bir bağlantı bulunmakta mıdır?

3. Trabzon Akyazı Şenol Güneş Stadı’nın açılacağı gün, Katar Emiri'nin Trabzon'a gelmesi, helikopter ile bölgeyi dolaşması Trabzon dağlarında “otel hayalleri” kurmasıyla bu yangının bir ilişkisi bulunmakta mıdır?

4. Yangının çıktığı bölgede herhangi bir arazi satışı ve kiralamasına dair herhangi bir çalışmanız var mıdır? Bu bölgede Katarlıların beş yıldızlı otel yapacağı iddiaları doğru mudur?

5. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Sürmene Çamburnu milli Parkı için “nature park” gibi projeler planlanıyordu, bu projenin yangınla ilişkisi var mıdır?

6. Yangın karşısında Bakanlığınız neden bu kadar çaresiz ve seyirci kalmıştır? Bölgede yangın olasılıklarına dair aldığınız önlemler nelerdir? 2002 yılından bu zamana kadar hangi bölgelerde, kaç hektarlık ormanlık alan yangın nedeniyle yok olmuştur?