Kabe'de yaşanan vinç kazasında hayatını kaybeden Hacı adayı Erol Karaağaçlı, resmi kayıtlarda hala kayıp olarak görülüyor.

Suud yetkililerinin verdiği hastane morgundaki isimlere ilişkin listede 4 Türk hacı adayı yer alırken, Erol Karaağaçlı isminin yer almadığı görüldü. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Enver Günenç de Karaağaçlı’nın ismini Suud makamlarının henüz vermediğini, Eşi Feride Karaağaçlı’nın verdiği bilgi çerçevesinde bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Günenç, “Ancak Erol Karaağaçlı resmi kayıtlara Vefat olarak girmedi. Kayıp olarak görünüyor. Suud yetkilileri yakında açıklama yapacak. Defin işlemleri bir hafta sürebilir.” dedi.

Öte yandan bir çok cesedin tanınmayacak halde morgda bekletildiği kaydedildi. 

 

Suudi yetkililerin verdiği bilgilere göre, hastanelerin morgunda bulunan 4 Türk hacı adayının Kazım Ekrem, Kadir Gökmen, Tekirdağ doğumlu 8’inci kafileden Ramazan Özmen ve Ref-Tur ortağı Şükrü Kocatepe olduğu kaydedildi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, 10 Türk yaralının 3 Suud hastanelerinde tedavisinin devam ettiğini, dün akşam 11 yaralanın da taburcu edildiğini belirtti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu Genel Müdürü Enver Günenç, 3 Suud Hastanesinde 10 Türk yaralının tedavisinin sürdüğünü, hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi. Nur Hastanesi’nde Türk hacı adaylarından Ali Rıza Özcan, İbrahim Yamaç, Mustafa Yurtseven, İrfan Okulu’nun, Zahir Hastanesi’nde Mustafa Bolat, Ramazan Kanlıbaş, Remziye Ürek, Ziya Anay’ın, Şişe Hastanesi’nde ise Abdullah Üresin ve Mehmet Aslantaş tedavisinin devam ettiği kaydedildi. 

Enver Günenç, Trabzon'dan giden Erol Karaağaçlı'nın vefat haberini kazadan yaralı olarak kurtulan Feride Karaağaçlı'nın verdiğini, ancak bunun resmi kayıtlara vefat olarak girmediğini söyledi. Günenç, eşinin şehadeti ile Karaağaçlı ile alakalı vefat etti yerine, bir hastanede tedavisi sürebilir düşüncesi ile kayıp olarak geçtiğini söyledi. Diyanet yetkilileri, Mekke Muaysım Morgu’nda Suudi yetkililerin ilk resmi açıklamayı yapacaklarını belirterek, cenazelerin Mekke'de defninin bir haftayı bulabileceğini kaydettiler.

Editör: TE Bilişim