Trabzon Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi`nde yıkımlar hızlandı. 685 binanın yıkılacağı Tabakhane`de kamulaştırılması tamamlanan 432 binadan 60`ının yıkımı gerçekleştirildi.

Tabakhane Vadisi`nde bugüne kadar kamulaştırmalara 60 milyon liranın üzerinde para ödendi. Tabakane`deki yıkımların, Bahçecik Mahallesi`ndeki TOKİ konutlarından ev alan daire sahiplerinin önümüzdeki 15 gün içerisinde yeni evlerine taşınmasıyla daha da hız kazanacağı bildirildi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane ve Zağnos vadilerinin kentin hava koridorları olduğunu kaydetti. TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi`nde kamulaştırmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Bugüne kadar 432 binayı kamulaştırarak hak sahiplerine yaklaşık 60 milyon TL ödeme yaptık. TOKİ`nin Bahçecik`te yaptığı konutlardan ev alan vatandaşların yeni konutlara taşınmasıyla birlikte Tabakhane`de yıkımlara hız vereceğiz. Tabakhane Vadisi, kentsel dönüşüm ve rekreasyon düzenlemeleri devam eden Zağnos Vadisi gibi Trabzon`un yeni yaşam alanı ve hava koridoru olacak." dedi.
Editör: TE Bilişim