Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanımızın daveti ile sokağa çıkan ve Çankaya Köşkü girişinde elinde bayrağı ile tanklara korkusuzca direnen Çaykara’nın Yeşilalan Mahallesinden Yaşar Yaldız olduğu anlaşıldı.

Darbe girişimi gecesi Ankara’da elinde bayrakla sokağa çıkan Çaykara’lı Yaşar Yaldız beş tane tankın önüne çıktı. Tankların üzerine geldiği Yaldız yerinden kımıldamadı. Son olarak yere yatan Yaşar Yaldız, tanklardan inen askerler tarafından yolun kenarına çekilmeye çalışıldı.

Çaykara Gazetesi olarak o gecenin kahramanlarından biri olan Yaşar Yaldız’a ulaşarak o gece yaşadıklarını sorduk. Yaşar Yaldız “ Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa çıktığını, Türkiye’nin geleceğinin söz konusu olduğu bilince ile her şeyi göz önüne alarak tankların önüne çıktığını söyledi”.

Olayın Çankaya Köşkü girişinde meydana geldiğini anlatan Yaşar Yaldız “ Vatan için Millet için Devlet Başkanımız için o gece ölümü göze alarak herkes gibi soka çıktığını ifade ederek olay gecesi Çankara Köşkü girişine doğru tankların geldiğini gördüm. Bende elimdeki bayrağı alarak tankları durdurmak için önlerine geçtim. Tankları bir an olsun durdurdum. Arkadan gelen tank yan taraftan geçti. İçindeki askerler beni zorla tutarak yan tarafa bıraktı. Yaklaşık 50 metre arkamda ise Özel harekat Polisleri vardı. Bir anlık tankları durdurmam belkide bir çatışmayı engellediğini söyledi. Yaşar Yaldız her ne olursa olsun hangi şartlarda olursa olsun vatan millet söz konusu olunca gerisi teferruattır. Vatan için Millet için yne aynı duygularla aynısını yaparım” dedi.

Editör: TE Bilişim