Cemiyet'in mesajı şöyle:

"10 Ocak 1961 Tarihinde yürürlüğe giren, basın emekçilerine önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasanın yıldönümü ülkemizde “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Gazetecilik, fedakarlık isteyen, koşulları ağır ama bir o kadar da kutsal bir meslektir…

Kamuoyunun daima doğru ve hızlı bir şekilde bilgi sahibi olma hakkı için emek veren meslektaşlarımız, içinde bulundukları şartların ve koşulların tüm ağırlığına rağmen büyük özveriyle görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar.

Köklü bir geçmişe sahip olan Trabzon basını, her alanda içinden yetişen ve yetişmeye devam eden gazetecileriyle Türk medyasının sayılı merkezlerinden biri konumundadır. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de günümüz koşullarında gerek maddi gerek manevi anlamda büyük zorluklar yaşayan meslektaşlarımızın her zaman yanında olmaya gayret göstereceğimizin bilinmesini isteriz.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan halkın haber alma özgürlüğünün zaman zaman önüne koyulmaya çalışılan engellemelere karşı da duyarlı, kararlı ve sorumluluk sahibi davranmamız gerektiğinin bilincindeyiz… Bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımızın yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sosyal haklardan azami seviyede yararlanma ihtiyaçlarının takip edilmesi bizlerin asli görevleri arasındadır.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın sağlanmasında taşıdığı misyonun ışığında, bütün meslektaşlarımızın bu özel gününü kutluyor, sağlıklı, başarılı, huzurlu mesailer diliyoruz."

Editör: TE Bilişim