“TRABZON’DAN TERÖR MAĞDURLARINA DESTEK!”

AK Parti Trabzon Sosyal Politikalar Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiği 6 TIR yardımın ardından bu sefer terör mağdurlarına destek eli uzattı. Trabzon’dan Kilis’e 2 TIR yardım gönderen AK Parti Trabzon teşkilatları adına açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Mehmet Atmaca, “Gün kardeşlik günüdür, bilindiği gibi terör olayları ve PKK’nın bölge halkına yönelik sistematik sindirme, korkutma, rehin alma ve sivilleri kalkan olarak kullanma stratejisine karşı devletimiz; sivil vatandaşını korumak ve bölgeyi teröristlerden temizlemek amacıyla Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Muş’ta bugüne kadar toplam 14 ilçede belli periyotlarda sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir.” dedi.

OPERASYONLAR BAŞARIYLA TAMAMLANDI Atmaca açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Bu ilçelerdeki operasyonlar büyük ölçüde başarı ile tamamlanmış ve bugün sokağa çıkma yasağı sadece 3 ilçede devam etmektedir. Devlet gerek vatandaşının güvenliğini sağlamak gerekse terör örgütünün bölgedeki varlığını tamamen ortadan kaldırmak amacıyla alınması gereken güvenlik önlemlerini almıştır ve operasyonlar bu kapsamda devam etmektedir. Bu süreçte terör örgütünün mağdur ettiği, tehdit ettiği veya evine el koyduğu gerekçesi ile başka mahalle ve ilçelere taşınmak zorunda kalan vatandaşlarımıza gerekli olan sosyal yardımlar Valiliklerimiz ve Kaymakamlıklarımız vasıtasıyla yapılmıştır.”

BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ Sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerde vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek amacıyla gereken bütün önlemlerin alındığını belirten Atmaca, “Biz de AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak terör mağduru ve Suriye’den giriş yapan Kilis halkına şehrimizden 2 TIR yardım gönderiyoruz. İl Başkanımız Haydar Revi liderliğinde yaptığımız bu insani yardım çalışmasında bize destek veren teşkilat mensuplarımıza, Yomra Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu’na ve tüm Trabzon halkına teşekkür ediyoruz. Biz Kürdüz, Arabız, Türküz ve birlikte Türkiye’yiz, biz kardeşiz. Biz, AK Parti olarak her türlü teröre karşı kardeşlerimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim