Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen emekli öğretmenlerin hatırlanması ve ödüllendirilmesi törenleri bu yıl da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede, eğitime uzun yıllar hizmet eden ve çok sayıda öğrenciyi hayata kazandıran emekli öğretmenlerden Ahmet Nurettin GÜRSOY, Fahri SAYIL, Burhan ZORLU, Gülser ARGIN, Şükran TANRIÖVER ÖZBAK ve Hayrünnisa AKGÜL’e hizmetlerinden ötürü birer plaket sunuldu. Gecenin sponsoru ARÇELİK Firması tarafından da birer Çay Makinesi hediye edildi. Öğretmenlerin özgeçmişlerinin okunmasının yanında yaşadıkları anılardan birer demet sunmaları törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Daha sonra TEV Trabzon Şubesi’ne büyük ölçüde maddi ve manevi katkılarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Dr. Başkanı Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ, Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat HACISALİHOĞLU, işadamları Erol TUNA, Şeref BEKTAŞOĞLU, Celil HEKİMOĞLU, Hülya ULUSOY, Orhan OLTAN ve KİLPA A.Ş de birer plaketle ödüllendirildiler.

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan MELEK gecede yaptığı konuşmada, vakfın 49 yılda yaklaşık 230 bin öğrenciye burs verdiğini belirterek, eğitime önem vermeyen toplumların yaşamalarının zor olduğunu söyledi. Hayırseverlere de seslenen MELEK, Türk Eğitim Vakfı’na yapılan bağışların mutlaka adreslerine ulaştığını da ifade etti ve ‘’siz de bir öğrenciye ışık olun ve ülkenin geleceğine katkı verin’’ dedi.

TEV ayrıca salonda bir de resim sergisi açtı. Trabzon’un ve yörenin tarihi ve turistik yerleriyle, doğal güzelliklerini içeren yaklaşık 100 fotoğraf sergide yer aldı.

Editör: TE Bilişim