15. çağrı dönemi için 8 Ekim tarihinde ilana çıkan TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü'nün 19 Ekim Pazartesi günü başlayan proje kabulleri 4 Kasım Çarşamba günü sona erdi. İl Koordinatörlüğü tarafından bu çağrı döneminde 9 milyon 346 bin TL bütçeye sahip 8 proje kabul edildi.

TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 15. çağrı dönemi IPARD’ın son çağrı dönemi olması nedeni ile sadece süt hayvancılığı, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesine yönelik projelerin alındığını söyledi.

Aydoğdu, “Toplam 8 adet proje kabul edilmiş olup, projelerimizin 1 tanesi süt hayvancılığı, 1 tanesi yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, 6 tanesi de kırsal turizm projesidir. 8 adet projenin toplam bütçesi yaklaşık 9 milyon 346 bin TL olup, bunun 4 milyon 796 bin TL’si hibe olarak ödenecektir. Şu anda projelerin inceleme ve değerlendirme süreçleri başlamıştır, projelerin onaylanması ve yatırımların tamamlanmasından sonra söz konusu hibeler proje sahiplerine ödenebilecektir” dedi.

Bugüne kadar yaklaşık 96 milyon TL bütçeli 129 proje ile sözleşme imzaladıklarını dile getiren Aydoğdu, “Bunun 43 milyon TL’si hibe oldu. Sağlanan 17.2 milyon KDV muafiyeti ile yatırımlar tamamlandığında yaklaşık 60 milyonluk hibe KDV muafiyeti sağlanacak. İlimize yaklaşık 113 milyon TL’lik yatırım kazandırılacak. Önümüzde ki aylarda ise yeni sektörlerinde dahil edileceği IPARD II programının ilk çağrısına çıkacağız, aklında yatırım fikri olan girişimcilerimizi, kurumumuza bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim