Trabzon'da düzenlenen Yöre Günleri etkinliğinde Tonya rüzgarı esti. Varlıbaş Atapark AVM'deki serginin açılışı Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan ve çok sayıda ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Kaymakam Yeliz Yıldızhan, "Tonya'nın bilinen bir imajı var. İnsanların Tonya'yı görmeleri yönünde bir duygu oluşturmayı hedefliyoruz. Etkinliğimiz, gelecekte İstanbul Feshane'de ve Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Bu çalışma Trabzon Tanıtım Günleri için bir altyapı sayılabilir." dedi.

Tonya Kaymakamlığı Tonya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan sergide Tonya ilçesinin sosyal kültürel değerleri öne çıkarıldı. Halk Eğitimi Merkezince hazırlanan Tonya yaşamının canlandırıldığı köşenin yanı sıra, kurslarda üretilen el emeği göz nuru tırmac, camadan, centey, püskül, serender, yöresel giyimli taş bebekler gibi çok sayıda ürün görücüye çıktı.

Konuklara Kaymakam Yıldızhan, meşhur Tonya tereyağı, mısır ekmeği ve ayran ikram etti.İki gün süren etkinlikte Türkiye birinciliği bulunan halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve halk eğitimi merkezince yöresel dokumalardan hazırlanan çocuk giysileri defilesi ilgi ile izlendi. Sergiyi gezenler dev Temel heykeli ve Tonya tereyağı maketi önünde fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.