Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde temizlik işçisi olarak çalışmaya hak kazanan 28 yaşındaki Birol Köse, yerine başkasının işe alınmasına isyan etti. Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü’nde, Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne alınacak temizlik işçisi için mülakata katılan Birol Köse, mülakatta yedek 1. Sırada yer aldı. Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmaya hak kazanan D.B. isimli şahıs çalışmaktan vaz geçince yerine yedek 1. sırada olan Birol Köse yerine başka birinin işe alınmasına tepki gösterdi. Huzurevi müdürünün tanıdığı kişinin kendisi yerine işe alındığını belirterek, torpil yapıldığı iddiasında bulundu.

YAZI GÖNDERİLMESİNE RAĞMEN

Hak ettiği işe alınmadığı için Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü’ne giden Birol Köse’nin, “Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne alınacak temizlik işçisi olarak çalışmasına, komisyonca uygun görülen fakat D.B,’nin yerine işe başlatılmanız gerekirken başlatılmadığınız ve yerine ziyaretçi Danışma ve Yönlendirme personeli olarak çalışması uygun görülen bir personelin başlatıldığı anlaşılmıştır. Söz konusu işe başlamanın komisyon kararına uygun olmadığı ve ivedilikle işe başlatılmanızla ilgili olarak kuruluşumuz Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünüze yazı gönderilmiştir” yazısı ile haklılığı ispatlansa da işe alınmadı.

KİME GİDERSEN GİT!

Huzurevi Müdürü’nün torpil yaparak, kendisi yerine tanıdığını işe aldığını söyleyen Birol Köse, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını belirtti. İşe hak kazanmasına rağmen bir türlü görevine başlatılamadığını söyleyen Köse, buraya güvenerek çalıştığı işten ayrıldığını belirtti ve mağdur olduğunu söyledi. Köse,“Huzurevi Müdürü ile görüştüm bana dedi ki; ‘git nereye söylersen söyle, istersen Bakan Süleyman Soylu’ya söyle’ diyerek, kapıyı gösterdi” ifadelerini kullanan Köse, Bu memlekette liyakatli insanlara iş verilmediğini, torpili olan kişilerin iş sahibi olduğunu belirterek, “Hakkımı mahkemelerde arayacağım. Ben işten ayrıldım şimdi bu yüzden işsiz kaldım” diyerek kurulan sistemi eleştirdi.