Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistanlı firmaların THY’dan 360 uçak talep ettiğini ancak yarısının karşılanabildiğini bu yıl ise 700 uçak talep ettiğini hatırlatarak bu talebin karşılanmasının çok önemli olduğunu, Arap turistlerin ayağının kesilirse bir daha toparlanılamayacağı uyarısında bulundu.

Yılda 500 bin Arap turistin ziyarette bulunduğu Doğu Karadeniz’de önümüzdeki 5 yılda hedefin 3 ila 5 milyon arasında Arap turist olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, bu hedefin sağlanmasında Türk Hava Yolları'nın Arap firmalarının charter seferleri için uçak taleplerini karşılamasının önemli olduğunu söyledi.

"700 UÇAK TALEBİ KARŞILANMALI, ARAP TÜRİSTLERİN AYAĞI KARADENİZ’DEN KESİLMEMELİ"

Hacısalihoğlu, konuyu dün Trabzon'da yapılan Turizm Çalıştayı'nda gündeme getirerek“Bölgemize gelecek olan Arap turistlerin bugüne kadar Türk Hava Yolları'nın Charter seferleri ile Arap ülkelerindeki firmalar ile gerçekleştirildi. Geçen yıl 360 uçak istendi 170 uçak verildi. Bu yıl 700 uçak isteniyor uçak henüz verilmedi. THY’nın kendisinin sefer koyacağı söylendi. Burada çok önemli ve hassas bir konu var. Suudi Arabistan’dan dört şehirden uçak kalkıyor Trabzon’a. THY bu dört şehirden uçak kaldırabilecek mi ? Dört aylık bu sure içinde THY bu operasyona bu kadar uçak ve örgütlenme sağlayabilecek mi ? Şayet, bu operasyonu bu illere yaymaz isek Arap turistlerin ayağını buradan bir defa kesersek bir daha bunu toparlayamayız. Özellikle bu konuya ile eğilinmesini özellikle istirham ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim