Toplamda 10 ülkede 30 oteli ile yılda 1 milyon misafir ağırlayan lüks otel zinciri Rixos, 30 yeni otel açacak, Yaklaşık 50 yıldır turizm sektöründe 16 otel ile hizmet veren Dedeman Hotels & Resorts International ise 2023 yılına kadar otel sayısını 43’e ulaştırmayı hedefliyor.

PARK DEDEMAN TRABZON’U AÇACAĞIZ

Hedefleri kapsamında, 2023 yılına kadar Dedeman Grubu bünyesinde 20’si Dedeman, 22’si Park Dedeman olmak üzere toplam 43 otele ulaşmak istediklerini söyleyen Dedeman Turizm Yönetimi A.Ş Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Yeni projelerimizle 6 milyona yakın misafir ağırlayacak kapasiteye ulaşmayı hedefleyerek, bu kapasiteyle birlikte ciromuzun 5 katına çıkmasını ve 4 bin kişilik bir istihdama ulaşmayı planlıyoruz” dedi. Akçakaya, “Bundan sonra Park Dedeman Bostancı, Park Dedeman Trabzon, Dedeman Osmaniye ve Dedeman Taşkent otellerinin açılışını gerçekleştireceğiz. Tokat ve Gana’da otellerimizin inşaatı devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

ANADOLU'DA YATIRIM DAHA UYGUN

ŞU anda faaliyette olan 16 otelin büyük çoğunluğunda işletmecilik yaptıklarını dile getiren Emrullah Akçakaya, “Anadolu’da otel yapmak daha uygun şartlarda oluyor. Tüm yerel yönetim kendi ilinin gelişmesini istiyor. Bu tip yatırımları daha çok teşvik ediyor. Ayrıca arsa maliyetleri daha düşük. Yatırımın her aşaması daha uygun. Bürokrasi daha kolay aşılıyor. Ayrıca çok otel yok ve var olan pasta daha az kişi ile paylaşılıyor” dedi. Atatürk Havalimanına yakın ve Avcılar’da 2 yer ile görüştüklerini söyleyen Akçakaya, Kozayatağı’nda da bir otel için görüştüklerini belirtti.


Editör: TE Bilişim