Trabzon GYMNASİADE 2016 Okul Sporları Olimpiyatları ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu’da Trabzon’dan bir an olsun ayrılmayarak tüm organizasyon detayları tek tek inceliyor. 

Trabzon’un sporun başkenti olduğunu ve özellikle spor organizasyonları noktasında tecrübeli olduğunu ifade eden Karakullukçu, “Trabzon’da gerçekleşecek olan Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları 11 Temmuz’da başlayacak 18 Temmuz’da bitecek. Organizasyon kendi klasmanı itibariyle dünyadaki en büyük 3. organizasyon statüsüne sahip. Okul Sporları Olimpiyatları olarak adlandırılıyor. Diğer bir adıyla GYMNASİADE. Bizden sonra bayrağı Fas’a devrediyoruz. Fas da 2018 yılında aynı organizasyona ev sahipliği yapacak” dedi.

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUZ

Branşlar ve müsabakalar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Karakullukçu, “Normalde bugüne kadar GYMNASİADE’ın 3 ana branşı söz konusuydu birincisi cimnastik, ikincisi yüzme, üçüncüsü de atletizm. Fakat biz burada 10 farklı branşta sporcuları yarıştıracağız. Şu an itibariyle 38 ülkeden 2 bin 500 katılımcının geleceği planlandı. Bizim ülkemizden tam kadro 283 kişi katılıyor. 12 Temmuz itibariyle bütün müsabaka alanlarında antrenmanlarımız başlayacak. 12 Temmuz akşamı da Hayri Gür Spor Salonu’nda bir açılış seremonimiz olacak, bütün vatandaşlarımızı hem açılışımıza hem de müsabakalara davet ediyoruz” diye konuştu.

TRABZON’UN DENEYİMİ VAR

Trabzon’un özellikle spor ve tesisleri konusunda çok zengin hatta en zengin şehir olduğunu kaydeden Ömür Fatih Karakullukçu, “Trabzon bir spor başkenti. Hem tesis olarak, sağlık görevlisinden, malzemecisine, müdüründen, şoförüne kadar herkesin uluslararası olimpiyat deneyimi var. Ayrıca uluslararası organizasyonlarda daha önce görev almış birçok arkadaşımız var. Organizasyon anlamında ülkemizdeki en deneyimli kitle ile karşı karşıyayız. Trabzon’un ekstra bir katkıya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, zaten kendini kanıtlamış bir yer.Tesis anlamında ve konaklayacak olduğumuz yerler uluslararası standartların üzerinde. Burada 10 farklı spor tesisinden faydalanacağız. Trabzon’un marka değeri oturmuş durumda, biz artı bir marka yaratmak yerine Trabzon’un değerinden faydalanacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Karakullukçu ayrıca, katkılarından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yani bu şehri yöneten bize yardımcı olmak için büyük gayret gösteren müdürlerimize, başkanlarımıza, gönüllülerimize, hepsine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim