Ziyarette insanıyla, kültürüyle, yaşam şekliyle Trabzon’un Arap dünyasıyla pek çok ortak yönünün olduğunu ifade eden Vali Öz, “Son yıllarda bu ortak yönün getirdiği sıcak ilişkiler sonucu turizmde ve çeşitli alanlarda somut sonuçlar elde edilmeye başlandı. Arap dünyasının ve buraya ilgisi olan diğer ülkelerin turizm başta olmak üzere farklı sektörlerde yatırım yapmak istemeleri gelişim sürecini ve kurumsal yapılanmayı hızlandıracaktır. Arap dünyasından ilimize yıllık 300 binlere ulaşan bir ziyaretçi sayısı var. Öyle inanıyorum ki önümüzdeki süreçte bu rakam daha da artacaktır. Buraya gelen ziyaretçilerimizin ilimizde kalış süreleri de artacaktır. Bazı otellerde ve konaklama yerlerinde 1 yıl süreli kiralamalara varan talepler söz konusudur. Gerek kültür turizmi, gerekse sağlık ve eğitim turizmi vesilesiyle ilimize gelecek olan misafirlere hizmet edecek bir altyapıyı hep birlikte oluşturmamız gerekiyor. Bu kapsamda Arap yatırımcıların yapacağı yatırımlar bu sürece önemli katkılar sağlayacaktır. Bu tür yatırımların Türk ve Arap firmaları ile ortak olarak yapılması süreci hızlandıracaktır. Trabzon olarak; yerel yönetimlerimiz, Kalkınma Ajansımız, Ticaret Odamız ve kamu kurumlarımızla kolaylaştırıcı çalışmalar yaparak ilimize yapılan yatırımların her zaman yanındayız” dedi.

Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhammet Raif Hakmi de “Trabzon’u ve insanlarını çok sevdik. Kendimizi evimizdeymiş gibi hissettik. Arap insanları ile Türk insanı arasında pek çok ortak nokta var. Sağlık turizmi, üniversite ve tatil köyü gibi alanlarda uluslar arası çapta bir büyük projemiz var. Birçok sektörde yatırım alanlarını ve potansiyelini görmek için Trabzon’a geldik. Bu yatırımları yapmamız için arkamızda kamu desteğini hissetmemiz çok önemli. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz”diye konuştu.

Hakmi, Trabzon'da kurmayı planladıkları 'Arap Şehri' içerisinde üniversite, hastane, 5 yıldızlı otel ve konaklama merkezleri ve alış veriş merkezleri ile tek başına bir yaşam alanı olması ön görüldüğünü kaydetti.

Ziyarette Vali Öz, Dr. Muhammet Raıf Hakmi’ye kemençe hediye ederken, Hakmi de hediyesini Vali Öz’e takdim etti.