Yomra Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek organizasyon, 27 Ağustos Perşembe günü sona erecek.

Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nevzat Aydoğdu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, briç ve satrancın zihin sporları kategorisinde yer aldığını söyledi.

Devletin himayesinde zihin sporu kategorisinde federasyon kurarak, briç sporuna katkı sunmaya çalıştıklarını kaydeden Aydoğdu, "Bu topraklarda yetişen insanlar olarak bu yıl Türkiye Kulüpler Takım Şampiyonası'nı Trabzon'da yapmaya karar verdik. Yaklaşık 4 gündür de burada yapmış olduğumuz temaslarda, ne kadar doğru bir karar verdiğimizi görmüş olduk" dedi.

Trabzon'un bir spor şehri olduğunu vurgulayan Aydoğdu, "Trabzon'da böyle bir organizasyonu ilk defa yapacağız. Şampiyonamız yarın başlayacak ve bir hafta sürecek. Trabzon, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 64 takım olmak üzere 500 kişilik sporcu topluluğuna ev sahipliği yapacak. Organizasyonun Trabzon'daki briç faaliyetlerine de katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Aydoğdu, briç sporunun kitlesinin genç, yaşlı, kadın, erkek olmak üzere her kesimi kapsadığını dile getirerek, dünyadaki briç severler tarafından da şampiyonanın internet aracılığıyla izlenebileceğini kaydetti.

- 30'un üzerinde üniversitede briç ders olarak okutuluyor
Trabzon Briç Federasyonu Başkanı Orhan Özgür, Trabzon'daki briç kulübünün de yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Briç kulübü olarak bazı hedeflerinin olduğunu vurgulayan Özgür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birinci hedefimiz, bricin tanıtılmasıdır. Biz bricin önemli bir sportif faaliyet olduğunu biliyoruz fakat ne yazık ki geniş halk kitleleri bricin bir spor olduğunu bilmiyor. Amacımız bricin bir spor olduğunu anlatabilmek. Hedeflerimizden bir tanesi de Trabzon'da büyük bir turnuva yapılabilmesiydi. Bu bizim hayalimizdi ve başardık. Şimdi de bricin Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde seçmeli ders olarak okutulmasını istiyoruz. Türkiye'de bugün 30'un üzerinde üniversitede briç ders olarak okutuluyor. Önümüzdeki süreçte de umarım bu hayalimizi de gerçekleştirebiliriz."

Kaynak:Ajansspor

Editör: TE Bilişim