Trabzon Valiliği’nde Vali Abdil Celil Öz Başkanlığı’nda İl Mahalli Çevre Kurulu toplantısı yapıldı.

İl Mahalli Çevre Kurulu, Vali Abdil Celil Öz Başkanlığı’nda bir toplantı yaptı. Toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve diğer ilgili müdürler katıldı.Toplantıda alınan kararda gece saat 23.00’dan sonra ‘Sesli havai fişek atma ‘ yasağına uymayanlara 23.249 bin lira para ceza verilecek.

Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, özellikle yaz aylarında gürültü kirliliğine neden olan havai fişek atımına yeni bir düzenleme getirildiği belirtildi. Buna göre il sınırları içerisinde resmi ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri haricinde fişek atılması izin almak kaydıyla sadece saat 23.00’a kadar yapılabilecek. Denetimlerin kolluk kuvvetlerince yapılacağı, karara aykırı davrananların da Kabahatler Kanunu ve çevre Kanunu hükümleri gereğince 23 bin 249 bin lira para cezası kesilecek.

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yasaları uygulamakla yükümlü olduklarını belirterek “Havai fişekle ilgili gerekli kurumlara bilgileri verdik. Halkımızın havai fişek yasağına uymasını istiyoruz. Eğlenirken başkalarını rahatsız etmeye hiç kimsenin hakkı yok” dedi.