Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca, cemaatin Trabzon il yapılanması içinde bulundukları, cemaate yeni elemanlar kazandırma, finansman sağlama ve para toplayarak bunu aktarma konusunda eylemleri olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan T.A, O.B, H.Ö, A.I. ve E.A'nın polisteki işlemleri tamamlandı.

Bu kişiler daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden çıkartılarak sivil polis araçları ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Gözaltına alınan Ş.Y. ve H.A'nın da dün savcılık talimatı ile emniyetten serbest bırakıldığı öğrenildi. Soruşturma çerçevesinde 9 kişinin de halen arandığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında 25 kişi hakkındaki gözaltına alma ve bu şüphelilerin belirlenen adreslerinde arama, el koyma kararı gereğince Trabzon'un yanı sıra İstanbul, Artvin, Ordu, Samsun ve Bingöl'de düzenlenen operasyonda 7 kişi yakalanmıştı. Hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden 9'unun ise yurt dışında bulunduğu belirlenmişti.
Editör: TE Bilişim